Allas

ALLAS SEA POOL

Allas Sea Pool on Kauppatorin kupeeseen, Helsingin parhaimmalle paikalle rakennettu merikylpylä saunoineen, uima-altaineen ja ravintoloineen. Allas Sea Poolilla on myös musiikkia, tapahtumia sekä hyvinvointipalveluita, mm. joogaa, pilatesta ja vesiliikuntaa. Se on ainutlaatuinen keidas keskikaupungilla, eikä vastaavaa palvelukokonaisuutta löydy muualta maailmasta. Allas Sea Pool herättelee henkiin vanhan ajan kylpyläkulttuuria, jolloin kylpylöihin tultiin keskustelemaan, rauhoittumaan ja viettämään hyvää elämää veden äärelle.

Allas Sea Pool on täysin valmis keväällä 2017, ja samalla avataan päärakennuksen tasokas ruokaravintola. Ravintolatoiminnan Altaalla toteuttaa Soupster Family. Tämänhetkinen terassikahvila toimii, kunnes varsinainen päärakennus ravintoloineen valmistuu huhtikuussa 2017. 

Ympäri vuoden toiminnassa oleva Allas on avoinna joka päivä. Pinta-alaa Allas Sea Poolilla tulee olemaan yhteensä yli 9 000 m² ja kelluvalla laiturialueella yli 2 600 m². 

Hyvinvoinnin ohella puhtaampi tulevaisuus on yksi Allas Sea Poolin keskeisistä teemoista. Merikylpylän yhteyteen avataan keväällä 2017 Itämerikeskus, josta löytyy tietoa esimerkiksi Itämeren suojelusta, merireiteistä ja Itämeren saarista. Tänä vuonna avattu Cleantech Showroom esittelee kestävää kehitystä edistäviä sekä ympäristökuormitusta vähentäviä teknologiaratkaisuja ja palveluita.

Allas Sea Pool on vaikuttava puurakentamisen taidonnäyte. Keväällä 2017 valmistuva päärakennus tehdään suomalaisesta kuusipuusta. Altaan arkkitehtisuunnittelusta vastaa Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy.

Yksi Allas Sea Poolin rahoitusmuodoista on joukkorahoitus. Syksyllä 2015 toteutettu joukkorahoituskampanja ylitti reippaasti 500 000 euron tavoitteensa keräten 814 000 euroa. Kampanjana osallistui 407 henkilöä.

Altaan toteuttaa Helsinki Allas Oy.