Itämeri ja Cleantech

CLEANTECH SHOWROOM

Cleantech Showroom on tarkoitettu paikaksi, missä voi sen aukiollessa piipahtaa kuka tahansa, joka Altaalle on tullut mistä tahansa syystä. Työstämme Showroomiin näyttelyitä, jossa kerrotaan meitä jokaista kiinnostavia asioita ympäristöstämme ja sen kestäväarvoisesta käytöstä. Teemme työtä sen eteen, että suomalainen Cleantech-osaaminen näkyy toiminnassa Altaalla ja sen ympärillä tehtävä työ saa tilasta hyvän näyteikkunan maailmalla ja maailmalta toimijoille. Showroom on tarkoitettu myös ammattilaisille kohtaamispaikaksi ja tilaksi, jossa voi pitää seminaareja sekä kokouksia, oppia ja kertoa osaamisestaan. 

Cleantech Showroomin ensimmäinen teemanäyttely kertoo vedestä ja puhtaan veden merkityksestä meille kaikille. Veden tarina -näyttely avautuu loppusyksystä 2016.

 

CLEANTECH IDEOLOGIA

Allas Sea Pool on rakennettu arvokkaalle paikalla Itämeren rannalle. Meren rantojen kestäväarvoinen käyttö on meille suomalaisille tärkeä asia. Halusimme vallata palan arvokasta ranta-aluetta kaikkien kaupunkilaisten ja kaupungissa kävijöiden käyttöön. Samalla sitoudumme siihen, että säilytämme meren rannat hyvässä kunnossa ja merkityksellisinä paikkoina myös tuleville sukupolville.

Allas-alueen suunnitteluun otettiin alusta lähtien mukaan osaavimmat suomalaiset yritykset Cleantech Finlandin sekä Solved.fi:n asiantuntijaverkostosta. Cleantech Showroomin toteuttamisen mahdollisti myös Työ- ja elinkeinoministeriö, joka katsoi että Helsingin keskustan yksi näkyvimmistä maamerkeistä sekä matkailijakohteista olisi myös hyvä paikka markkinoimaan suomalaista Cleantech-osaamista. Cleantech-toiminta näkyy Altaan kaikissa ratkaisuissa energiankäytöstä jätteidenkäsittelyyn.

Cleantech Showroom -yhteistyökumppaneita ovat Cleantech Finland, Helen, Marinetek, Oras, Solved ja Clear Channel.