John Nurmisen Säätiö

Pulahduksen puolesta

Katajanokan merikylpylä Allas Sea Poolin Itämeri-keskukseen tiivistyvät Allas Sea Poolin kolme keskeisintä teemaa: meren äärellä eläminen, vastuullinen oleminen ja kaupunkikulttuuriin heittäytyminen. Itämerikeskus on paraatipaikalla Helsingin keskustassa ja Itämeren sylissä. Itämeri-keskus tarjoaa suurelle yleisölle, uimareille, matkailijoille, perheille ja muille kaupunkilaisille konkreettisesti ikkunan Itämerelle. Samalla se viestii vastuullisesta merenrantaelämästä. Puhtaan veden tärkeys, sen historia  ja tulevaisuus ovat merikulttuurin ytimessä. Tätä tehdään yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa.

Vastuullisuus ja merien suojeleminen ovat edellytyksiä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Allas Sea Pool tarjoaa nyt ja myös tulevaisuudessa hyviä päiviä meren rannalla, ja työtä tämän eteen teemme yhdessä kumppaneiden kanssa. Allas Sea Pool ja John Nurmisen Säätiö ovat solmineet kolmevuotisen sopimuksen Itämeri-sisältöyhteistyöstä Allas Sea Pooliin keväällä 2017 avattavassa Itämeri-keskuksessa. John Nurmisen Säätiö tuottaa ohjelmallista ja audiovisuaalista sisältöä Itämeri-keskukseen ja tärkeänä kohdeyleisönä ovat lapset, koululaiset ja perheet.

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön missio on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön julkaisu- ja näyttelytoiminta keskittyy merenkulun, löytöretkeilyn ja kartografian historiaan ja tunnetuksi tekemiseen. Toiminnan tukena ovat laajat meritaide-, meriantiikki- ja antiikkikarttakokoelmat. Säätiö julkaisee aihetta käsitteleviä tietokirjoja sekä kaikille ilmaista Loki-verkkopalvelua. Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sellaisin konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella.

www.puhdasitameri.fi
www.johnnurmisensaatio.fi

Instagram: @johnnurminenfoundation 
Facebook: @puhdasitameri @johnnurmisensaatio