Itämerikeskus

Itämerikeskus

Allas Sea Poolin Itämerikeskus on kunnianosoitus elävälle Itämerelle, sen rannoille ja tulevaisuudelle. Itämerikeskus esittelee meille kaikille arvokasta Itämerta, sen rikkautta sekä haasteita. Itämerikeskus on toteutettu yhteistyössä pääyhteistyökumppani Viking Linen kanssa. Ensimmäistä näyttelyä ovat tekemässä sisältökumppaneina myös John Nurmisen säätiö ja Sea Life Helsinki.

Vaihtuvan näyttelysisällön lisäksi Itämerikeskuksessa sijaitsee Suomen suurin julkisessa tilassa oleva akvaario. Akvaario esittelee Itämeren rantavyöhykkeen eliöyhteisöä: rakkoleviä sekä kotimaisia kaloja. Itämeriakvaarion suunnitellut Sea Life Helsinki mahdollistaa, että Altaalla vierailevat asiakkaat sekä ryhmät pääsevät virtuaalisten sisältöjen lisäksi tutustumaan Itämeren pinnan alle muutenkin kuin uiden Altaalla käydessään. “Noin 6000 litran akvaario mahdollistaa sen, että suomalaisten kalojen kuten särjen, sorvan, ahvenen tai vaikka lahnan elinympäristön toteuttaminen on ollut mahdollista. Akvaariossa on tilaa, piilopaikkoja sekä elävää rakkolevää ja luonnollista vuodenaika- ja lämpötilarytmiä matkiva vedenjäähdytys.”, kertoo Sea Lifen intendentti Markus Dernjatin. Itämerikeskuksen akvaarion toivotaan olevan erityisesti koulu- ja opiskeluryhmiä kiinnostava ja sen opetuksellinen tehtävä Itämerikeskuksessa on keskeistä.

Itämerikeskus toteuttaa yhdessä kumppanien kanssa myös konkreettisia tekoja sisältöjen esittelyjen lisäksi, joista ensimmäinen on allastason kylkeen asennettava Seabin -meriroskis. Seabin kerää talteen vedessä ajelehtivat roskat. Pintavesi imetään Seabin-meriroskiksen keräyspussisuodattimen läpi. Kun vesi sen jälkeen pumpataan takaisin satama-altaaseen, roskat jäävät talteen keräyspussiin, josta ne hävitetään asianmukaisesti. Seabinilla on myös potentiaalia kerätä talteen osa veden pinnalla ajelehtivista öljyistä ja muista epäpuhtauksista. Seabin on nyt esittelyssä Itämerikeskuksessa. 

Itämerikeskus on avoinna yleisölle la-ti klo 9-18. Muilta osin Itämerikeskus on tilan varanneiden asiakkaiden käytössä. Itämerikeskuksen varaamisesta yrityskäyttöön voit olla yhteydessä Allas Sea Poolin avainasiakaspäällikkö Joni Hinkkaseen: joni.hinkkanen(at)allasseapool.fi

Itämerikeskus kertoo Itämerestä

Itämerikeskus kertoo Itämerestä, sen ympäristötilasta ja siitä, miten voimme suojella mertamme. Jatkuvasti kehittyvässä näyttelyssä voit tutustua Itämeren kaloihin, katsoa Itämeriaiheisia videoita, hakea tietoa Itämerestä ja pelata Viking Linen sekä John Nurminen säätiön tuottamia pelejä!

Itämerikeskus on toteutettu yhteistyössä Viking Linen kanssa. Näyttelyn sisältöyhteistyökumppaneina ovat John Nurminen säätiö ja Sea Life Helsinki.