Hyvää elämää meren äärellä

Vuosikymmenien ajan ihmiset ovat kokoontuneet veden äärelle keskustelemaan, rauhoittumaan ja viettämään hetken hyvää ja huoletonta elämää. Tälle ajatukselle uskollisena Allas tarjoaa hyvinvointia, kaupunkikulttuuria, veden tarinaa, hyvää ruokaa ja juomaa sekä älykkäiden ratkaisujen kautta puhtaampaa tulevaisuutta Itämeren rannalla, keskellä Helsinkiä, Kauppatorin naapurissa.

Uima-altaat & Saunat

Merivesiallas, lämminvesiallas sekä lastenallas palvelevat uimareita, liikkujia, viihtyjiä ja viipyilijöitä. Merivesialtaan vesi pumpataan kauempaa merestä, puhtaammista virtauksista ja suodatetaan sekä käsitellään uv-tekniikalla. Iso allas ja lasten allas on täytetty noin 27 asteeseen lämmitetyllä vesijohtovedellä. Iso allas on 25 m pitkä ja 160 cm syvä. Lastenallas on 60 cm syvä ja palvelee polskijoita läpi kesän!

Altaan toimintaa pyöritetään lähes kokonaan uusiutuvalla energialla. Altaat lämpenevät Helenin biokaasulla tuotetulla uusiutuvalla kaukolämmöllä. Lisäksi kylpylän tilat viilenevät energiaa kierrättävällä kaukojäähdytyksellä.

Allas Restaurants

ALLAS SEA POOL

Allas Sea Pool on kansainvälisesti ainutlaatuinen kaupunkielämän keskus Helsingin Etelärannassa. Liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuurikeskus meriuimaloineen tarjoaa ihmisille kehon ja mielen nautintoja kestävän kehityksen liiketoimintamallilla.

Rakennusten pinta-ala on yhteensä 1 600 m², mikä mahdollistaa suuretkin kävijämäärät. Alueelle mahtuu samanaikaisesti 3 500 asiakasta. Pinta-alaa Allas Sea Poolilla on yhteensä yli 9 000 m² ja kelluvalla laiturialueella yli 2 600 m². Päätalosta löytyvät mm. kahvila, ravintola (2. krs), myymälä, talvipuutarha, kattoterassit sekä kokoustiloja.

Altaalla järjestetään konsertteja, tapahtumia sekä hyvinvointipalveluita, kuten joogaa, pilatesta ja vesiliikuntaa. Se on ainutlaatuinen keidas keskellä kaupunkia, eikä vastaavaa palvelukokonaisuutta löydy muualta maailmasta. Allas Sea Pool herättää henkiin vanhan ajan kylpyläkulttuuria, jolloin kylpylöihin tultiin keskustelemaan, rauhoittumaan ja viettämään hyvää elämää veden äärelle.

Allas Sea Pool on vaikuttava puurakentamisen taidonnäyte. Päärakennus on tehty suomalaisesta kuusipuusta. Allas Sea Pool Helsingin arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy ja rakentamisesta Lehto Group Oy. Altaan on toteuttanut Helsinki Allas Oy.


HELSINKI ALLAS OY

Helsinki Allas Oy on Korjaamo Group Oy:n sisaryhtiö. Näiden emoyhtiö on Töölö Urban Oy.

Altaan tarina alkoi vuonna 2006, jolloin Töölön Kulttuuritehdas Korjaamoa ja Rautatientorin Jääpuistoa pyörittävä Korjaamo Group ehdotti kaupungille merikylpylän perustamista. Liikuntavirasto piti ajatuksesta, mutta budjettivarojen puutteen johdosta hanketta lykättiin vuosi vuodelta. Lopulta syksyllä 2012 liikuntavirasto kirjasi meriuimalan strategiaansa, mutta alkuvuodesta 2013 esitti kuitenkin toiveen, että hanke toteutettaisiin yksityisenä investointina. Perustimme yhtiön, Helsinki Allas Oy:n, ja anoimme kaupungilta Kauppatorin kupeessa olevaa ranta-aluetta kylpylän käyttöön. Helsingin kaupunginhallitus varasi kesäkuussa 2013 Kauppatorin kupeessa olevan tontin kaupunkikylpylän ja sen kelluvien altaiden suunnittelua varten.

Keväällä 2016 merikylpylä sai nykyisen nimensä Allas Sea Pool. Allas Sea Pool valmistui pitkän suunnittelun, lukuisten hakemusten ja monien haasteiden jälkeen. Osa rahoituksesta kerättiin joukkorahoituksen turvin ja yrityksen omistajina on yli 1 000 tavallista kuluttajaa. Hanke on korkeatasoinen edelläkävijä sekä teknologisesti että toiminnallisena kokonaisuutena. Hanke sisältää kehitettäviä ansaintamalleja niin kuluttajille, kuin yritysyhteistyön alueellakin.

Ympärivuotinen meressä kelluva uimala on ainutlaatuinen osakokonaisuus maailmassa jo sellaisenaan. Energiaratkaisut ja rakennettujen osien siirrettävyys ovat myös uniikkeja ratkaisuja. Hankkeen yhteydessä pilotoidaan teknologisia ratkaisuja, toimintamalleja ja elämyksellisiä palveluita kuluttajille ja yrityksille. Samalla konseptoidaan uudentyyppistä julkinen–yksityinen-toimintamallia.

Y-tunnus: 2568884-1