Altaan konserttikesä tukee kotimaisia artisteja

Allas Sea Pool haluaa tukea muusikoita järjestämällä kesä-heinäkuussa Altaalla Tsemii Stadi -konserttisarjan, jonka lipputulot menevät lyhentämättöminä artisteille.

Altaan konserttikesä tukee kotimaisia artisteja

Kun COVID-19 -rajoitukset äkkiarvaamatta julistettiin, muusikoilta ja muilta esiintyviltä taiteilijoilta loppuivat tienestit kuin seinään. Muusikoiden kiireinen kesä muuttuikin pakkolomaksi. Tulot katosivat, mutta elinkustannukset jäivät jättäen monen muusikon taloudellisesti ahtaaseen paikkaan.

"Mekin Altaalla mietimme, miten saataisiin ihmiset taas hakemaan voimia toisistaan ja päätimme järjestää konserttisarjan, josta hyötyisivät sekä muusikot että me kaikki”, sanoo Allas Sea Poolin perustaja Raoul Grunstein. Niinpä Allas Sea Pool järjestää kesä-heinäkuussa Altaalla konserttisarjan, jonka kaikki lipputulot menevät lyhentämättöminä artisteille.

Kaikista keikkojen järjestämiseen liittyvistä kuluista – esiintymislavasta, äänentoistosta ja muusta tekniikasta, järjestelyistä, markkinoinnista jne. – vastaavat Allas sekä Altaan oman sponsorit. Kesän konserttiohjelmiston suunnitteli Richie Mattila ja Vesa Ristimäki. Koko projekti työllistää noin 140 artistia, 12 ohjelmatoimistoa, 24 tekniikan ja tuotannon ihmistä.

Turvallisuus on tietenkin tärkeässä roolissa. Koronarajoitusten vuoksi Altaan sisäpihalle myydään 2500 lipun sijaan 470 lippua per keikka. Jokainen lipun ostaja saa pihalta oman istumapaikan. Istumapaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen, joten suosittelemmekin saapumista konserttipaikalle hyvissä ajoin. Pöydät ja tuolit sijoitetaan riittävin turvavälein ja mahdolliset tungoskohdat pyritään poistamaan.

Suosittelemme lisäksi varaamaan virkistävän juoma- ja pikkunaposteltavapaketin etukäteen lipunoston yhteydessä (38€). Altaan herkkukoreja on kahdenlaisia (liha + kala ja vegaaninen) sisältäen erilaista naposteltavaa sekä pullon proseccoa. Herkkukori kannattaa varata etukäteen, sillä lipunoston yhteydessä tämä napostelupaketti on edullisempi kuin paikanpäältä hankittuna. Oman ennakkoon tilatun korinsa saa noutopisteeltä Altaalle saapuessa.

Altaan herkkukori (liha + kala) kahdelle:
Mionetto Prosecco Brut 0,75l
Paahdettua valkosipulileipää (L)
Vegaanista yrttituorejuustoa(L,G)
Marinoituja kesäkasviksia & oliivia (L,VEG,G)
Rapeita salaatteja(L,VEG,G)
Savustettuja loheneviä(L,G)
Salamilajitelma(L,G)

Altaan Vegaaninen herkkukori kahdelle:
Sgajo Prosecco Vegan Organic 0,75l
Paahdettua valkosipulileipää(L)
Vegaanista yrttituorejuustoa(L,G)
Marinoituja kesäkasviksia & oliivia (L,VEG,G)
Rapeita salaatteja(L,VEG,G)
Vegaanista Chorizoa(L,G),
Yuzu-marinoitua tofua & shisoa (L,G)

Konsertit alkavat juhannuksena ja konserttipäiviä on yhteensä 20. Konserteista nautitaan kesä-heinäkuun ajan joka torstai, perjantai ja lauantai. Altaan sisäpihan nurmikolla veden äärellä, tunnelma on leppoisa ja kiireettömän rauhallinen.

Torstaisin painotus on maailmojen musiikissa: americanassa, swingissä, jazzissa, accapellassa sekä klassisessa musiikissa.
Perjantaisin vierailevat tähdet esiintyvät Jallukka All Stars -house bandin vieraina.
Lauantaisin esiintyvät suomalaisen viihde- ja pop-musiikin tunnetuimmat nimet.

Altaan Juhanuksena koko konserttisarja alkaa Jore Marjarannan ja Niko Ahvosen seurassa, jotka ovat keikalla Jallukka All Starsin, Jätkäsaaren muusikoiden talon huippubändin kanssa. Keskikesän tunnelmissa jatkaa pitkän linjan räppäri Pyhimys, kymmenvuotistaivaltaan juhlistava Gasellit, Suomi-räppäri Paleface ja sadan keikkailuvuoden esiintyjätrio Michael Monroe, Sam Yaffa ja Costello Hautamäki.

Kesän kuluessa kuullaan lisäksi Suomen blueskuningattareksi tituleerattua Erja Lyytistä, Tuomari Nurmiota, armoitettua biisintekijää. Elokuun alussa on vuorossa musiikillisesti tyylikäs Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaanit. Esiintyjälista täydentyy vielä, joten kannattaa seurata keikkakesän kehittymistä! Täältä näet Altaan kesän vahvistuneen artistikattauksen esiintymispäivineen.

Koska konserttien lipputulot menevät lyhentymättöminä artistien tukemiseen ja koska yleisömäärä on rajattu alle 500 henkeen, emme valitettavasti jaa vapaalippuja tai nimilistoja oville.

Konsertteihin saapuminen ja kotiin matkustaminen sujuu mukavimmin ja turvallisimmin ilman omaa autoa. Konserttisarjan kumppani, kotimainen Whim likkumissovellus, tarjoaa jokaiselle pääsylipun lunastaneelle uudelle Whimin asiakkaalle 5€ matkarahaa, jonka konserttivieras voi käyttää vapaavalintaisesti Whim-sovelluksessa taksimatkaan, julkisen liikenteen lippuihin, kaupunkipyöräakauteen tai Tier-sähköpotkulaudan avausmaksuun.

Tuetaan artisteja!

Yhteistyössä Altaan kesän konserteissa:
Whim, Novelle, Clear Channel, Helen
Järjestelyt:
Vanaja Events, Tiketti