Auringon voimaa

Altaan liki 100 paneelin aurinkovoimala on herännyt talviuniltaan ja auttaa taas hiljaa mutta päättäväisesti pyörittämään Altaan toimintaa.

Auringon voimaa

Vaikkei olla vielä hellelukemissa, auringon valo energisoi vihdoin meitä valonpuutteesta kärsiviä suomalaisia. Myös Altaan liki 100 paneelin aurinkovoimala on herännyt talviuniltaan ja auttaa taas hiljaa mutta päättäväisesti pyörittämään Altaan toimintaa.

Vastuullinen energiankäyttö on alusta asti ollut osa Altaan toimintaa ja ajatusmallia. Altaat lämpenevät uusiutuvalla kaukolämmöllä ja sivurakennuksen katolla sijaitseva aurinkovoimala lämmittää noin 4 kuukauden ajan vuodesta yhden Altaan kolmesta saunasta. Aurinkovoimalan tuottamalla energiamäärällä voidaan keittää liki 250’000 pannullista kahvia tai ajaa maailman ympäri sähköautolla kolme kierrosta. Loput saunoihin tarvittavasta sähköstä tuotetaan Helen Oy:n sertifioidulla vesisähköllä.

Energiakumppanuus Helenin kanssa takaa, että Allas Sea Poolin toiminta pyörii lähestulkoon kokonaan uusiutuvalla sähköllä: sertifioidulla vesisähköllä, uusiutuvalla kaukolämmöllä ja kaukojäähdytyksellä.

Kaikki Altaan vapaa kattopinta on peitetty aurinkopaneeleilla. Sivurakennuksen kattoterassilta 100 paneelin voimalaan on hyvä näkyvyys sivurakennulsen kattoterassilta. Tervetuloa ihastelemaan!