Parhaat vinkit talviuintiin Altaalla

Kokosimme parhaat vinkit talvikauden kävijöille ja talviuinnista kiinnostuneille. Marraskuun puolivälissä starttaavat myös viikottaiset talviuintitunnit.

Parhaat vinkit talviuintiin Altaalla

Joulukuussa Altaalla starttaa tiistai-iltaisin Magnus Appelbergin vetämä talviuinnin viikkotunti, jossa opetellaan kylmään veteen pulahtamista turvallisesti. Tiedotamme tunneista pian lisää nettisivujen viikkotunnit osiossa.

Allas Sea Pool on avoinna läpi talven. Saunojen lisäksi avoinna ovat iso lämminvesiallas +27°c (syvyys 165 cm) sekä merivesiallas (syvyys 180 cm). Lastenallas ei ole avoinna talvikaudella. Merivesiallas täytetään Itämeren puhdistetulla merivedellä ja vastaa autenttista avantouintikokemusta.

Talviuinti Altaalla tarkoittaa uimista höyryävässä lämminvesialtaassa tai kylmävesiuintikokemusta merivesialtaassa. Talviuintivarusteiksi suosittelemme pipoa, jolla voi suojata hiukset ja pään. Uimareille suosittelemme vuorellista uimalakkia (talviuintikäyttöön
tarkoitettuja). Vesijuoksijoille sopii esimerkiksi fleecepipo tai villamyssy.
Talvikaudella mukaan kannattaa pakata iso pyyhe tai kylpytakki. Pyyhkeen tai
kylpytakin voi jättää uimisen ajaksi altailla sijaitsevaan katokseen. Myös
kengät ovat suositeltuja.

Myös sivurakennuksen pukuhuoneet ovat auki läpi talven. Sinne kannattaakin kurkata, jos saunarakennuksen puolella on ruuhkaa.

Talviuimarin varusteet:

  • Pipo tai päähine (uimahattu, vuorellinen uimahattu tai oma pipo)
  • Pyyhe (oma tai vuokrattavissa Altaalta)
  • Halutessaan kylpytakki (oma tai vuokrattavissa Altaalta)
  • Kengät, joilla siirtyä saunoilta Altaalle (avantouintikengät, sukat tai kumipohjaiset kengät)

Tervetuloa talviuinnille Allas Sea Poolille!