Q & A

Q & A, kysymyksiä ja vastauksia, vastaa yleisimpiin Allas Sea Poolin vieraiden esittämiin kysymyksiin ja sisältää hyödyllisiä vinkkejä ensikertailaisille.

Liput ja hinnat
Maksutavat

Maksutapana Altaalla käy käteinen sekä pankki- ja luottokortit (poislukien Diners). Lisäksi voit ostaa lippuja seuraavilla virikeseteleillä paikan päällä:

Smartum Voit maksaa uintilippuja Smartum Liikuntasetelillä tai Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelillä. Seteleistä ei anneta rahaa takaisin. Viimeinen voimassaolopäivä on merkattu seteliin. Jos nimeäsi ei ole painettu tai kirjoitettu valmiiksi setelien taakse, kirjoita se seteleihin ennen maksutilannetta. Setelit ovat henkilökohtaisia, joten et voi maksaa niillä esimerkiksi perheenjäsentesi maksuja.

Edenred Maksuvälineenä käyvät Ticket Mind&Body, Ticket Duo ja Virikeseteli. Edenred-virikeseteli on henkilökohtainen etu ja se käy ainoastaan liikunta- ja kulttuuripalvelujen maksamiseen.

E-passi E-passi on henkilökohtainen ja se käy ainoastaan liikuntapalveluiden maksamiseen.

Kertaliput

Aikuiset (yli 12-vuotiaat) 14€ Lapset (3–12-vuotiaat) 7€ 0–2-vuotiaat ilmaiseksi

Uintilippuja voi ostaa sekä verkkokaupasta että Allas Shopista. Paikkaa saunaan tai altaisiin ei voi varata etukäteen. Lippu vaihdetaan Allas Shopissa rannekkeeseen, jolla voi liikkua porteista saunaan ja uimaan. Ranneke on voimassa 10 tuntia / sulkemisaikaan asti.

Alennusryhmät: opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, työttömät 9,50€. Alennukseen oikeuttava kortti tai todistus on näytettävä saapuessa.

Osta kertalippu

Vuokrahinnasto

Pyyhe: 8,5 € Kylpytakki: 10 €

Uimapuku/-housut Lapset (110 cm ->) & aikuiset: 13,5 € (sis. pantti 5 €)

Vesijuoksuvyö: 5 € Vesijuoksuvyön vuokra maksetaan Allas Shoppiin tai lipunmyyntiin. Vyön saa lunastettua uimavalvojilta.

Uimakelluke: 5 € Uimakellukkeen vuokra maksetaan Allas Shoppiin tai lipunmyyntiin. Kellukkeet voi lunastaa uimavalvojilta.

Sarja- ja kuukausiliput

Sarjalippu 10 x aikuiset 110€ Sarjalippu 10 x lapset 52€ Sarjalippu 10 x alennusryhmät 70€ Kuukausilippu 30 päivää 55€ Jäsenyys min 3 kk 120€ 12 kk 420€ (jatkuu kk veloituksena toistaiseksi voimassaolevana sopimuksena)

Huomioithan, että sarjaliput ja kuukausilippu ovat henkilökohtaisia. 10 x kortit ovat voimassa vuoden ostohetkestä.

HUOM. Lasten allas on suljettu talvisin.

Osta sarjalippu

Osta kuukausilippu

Pitääkö maksaa jos ei aio uida?

Allastasolle tarvitsee lipun, kahvilan terassilla voi olla ilman lippua. Vanhempi ei saa mennä ilmaiseksi valvomaan lastaan tai mennä auttamaan pukuhuoneilla. Jos lapsi ei selviä pukeutumisesta yksin, ei voi myöskään tulla uimaan yksin.

Kuuluuko pyyhe lipun hintaan?

Ei kuulu, mutta pyyhkeen saa vuokrata 8.5€ hintaan.

Kauanko saa olla?

10h tai kunnes suljetaan. Leimattu lippu ei ole voimassa seuraavana päivänä.

Myydäänkö perhelippuja?

Ei myydä.

Yleisiä kysymyksiä
Hyvä tietää

Ravintola- ja terassialueille, päärakennukseen ja sisäpihalle on ilmainen sisäänpääsy. Uintilipuilla pääsee saunomaan, uimaan sekä allastason auringonottotuoleille.

Ohjattujen kurssien ja liikuntatuntien hintoihin sisältyy aina myös uinti ja sauna.

Uimaan ja saunomaan pääsee aukioloaikojen puitteissa, myös tapahtumien sekä Allas-konserttien ja musiikkikeikkojen aikana. Poikkeustilanteista ilmoitamme aina erikseen.

Uintiliput ovat henkilökohtaisia. Lippuun sisältyy altaiden ja saunojen käyttö 10 h rannekkeen käyttöönotosta tai sulkemisaikaan asti, jos aikaa on alle sen.

Sarjaliput ovat voimassa vuoden. Sarjalipun voimassaolo käynnistyy ostohetkellä.

Jäsenyydet (vaihtoehtoina 3 kk ja 12 kk) ovat voimassa ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Ne jatkuvat kk veloituksena toistaiseksi voimassa olevina.

Alennusryhmät: alennuksen saadakseen asiakkaan tulee tulostaa / näyttää ajantasainen alennukseen oikeuttava todistus. Työttömät: ajantasaisen todistuksen (korkeintaan 3 kk ikäinen) työnhaun voimassa olosta voi tulostaa TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelussa. Jos sinulla ei ole tulostinta, voit tulostaa todistuksen TE-toimistossa.

Altaan keikoilla pienet laukut, reput ja kangaskassit saa tuoda konserttialueelle. Isommat laukut pyydämme jättämään narikkaan, jonka löydät pääsisäänkäynnin edestä.

Altaan ohjatut tunnit on peruttava joko puhelimitse tai sähköpostitse. Osallistumisen ohjatulle tunnille voi peruuttaa viimeistään 24 tuntia ennen kyseisen tunnin alkua. Lisätietoja tuntien peruutuksista Altaan verkkokaupasta.

Löytötavarat toimitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Suomen Löytötavaratoimistoon. Voit olla yhteydessä suoraan Suomen Löytötavaratoimistoon puhelimitse numeroon 0600 41006. Voit myös tehdä löytötavaratiedustelun verkossa Suomen Löytötavaratoimiston verkkosivujen kautta. Löytötavaroita voit tiedustella myös Allas Sea Poolin lipunmyynnistä numerosta +358 40 565 6582.

Tapahtumainfo

Keikat Keikkojen ennakkoliput ovat myynnissä lippu.fi:n kautta ja ennen keikkaa erillisellä keikkalipunmyyntitiskillä Altaalla (siinä tapauksessa että lippuja on vielä jäljellä). Lippujen tarkastaminen ja sisäänpääsy alueelle alkaa pääsääntöisesti 2 tuntia ennen keikkaa.

Muut lipulliset tapahtumat Mikäli tapahtuman sisäänpääsy tapahtuu uimalipulla, voit ostaa uimalipun Altaan verkkokaupasta tai -lipunmyynnistä. Uimaliput ovat voimassa 10 tuntia, ja alueelta välissä poistuminen on sallittua. Ethän kuitenkaan jätä omaisuuttasi pukukaappiin.

Ehdot Tapahtuman järjestäjänä Allas Sea Poolilla on oikeus peruuttaa tapahtuma ja palauttaa jo maksaneille rahat, mikäli tapahtumalippuja ei myydä riittävästi. Tapahtumajärjestäjällä on oikeus vaihtaa tapahtuman esiintyjiä odottamattomien puhuja/esiintyjä/artistiesteiden vuoksi, sekä muuttaa puhujan/esiintyjän/artistin esiintymisaikoja.

Taltioinnit Tapahtuman järjestäjä ottaa tapahtumissaan valokuvia ja videoita, ja voi käyttää niitä viestinnässään ja markkinoinnissaan valitsemissaan medioissa.

Reput, kassit ja narikka Turvallisuuden takaamiseksi isoihin tapahtumiin, kuten keikoille, suurien reppujen ja kassien tuominen ei ole sallittua. Näiden tapahtumien yhteydessä Altaalta löytyy maksullinen, valvottu narikka.

Kamerat ja kuvaaminen Järjestelmäkameroilla kuvaaminen ilman kuvauslupaa on kielletty. Pienillä kameroilla ja puhelimilla kuvaaminen on sallittua.

Omat juomat ja eväät Allas on ravintola-aluetta ja täten omien eväiden ja juomien nauttiminen alueella on kielletty. Konserteissa ja isoissa tapahtumissa järjestyksenvalvonta suorittaa laukkujen ja reppujen tarkastuksia sisäänkäynnillä.

Tietosuoja Allas Sea Pool hyvinvointipalveluiden sekä tapahtumien järjestäjänä käsittelee asiakkaiden ja osallistujien ilmoittautumis- tai ostolomakkeissa ilmoitettuja henkilötietoja asiakasrekisterissään mm. asiakassuhteen hoitamiseksi, liiketoimintansa kehittämiseksi sekä markkinointi- ja viestintätarkoituksiin. Allas Sea Pool hyvinvointipalveluiden sekä tapahtuman järjestäjänä voi luovuttaa osallistujien sähköpostiosoitteet palveluiden tai tapahtumien yhteistyökumppaneille, jotta nämä voivat käyttää niitä omiin suoramarkkinointitarkoituksiinsa. Rekisteröity voi kieltää henkilötietojensa käsittelyn ja/tai luovuttamisen markkinointitarkoituksiin lähettämällä sitä koskevan ilmoituksen sähköpostilla info(@)allasseapool.fi.

Saapuminen Altaalle

Allas Sea Pool sijaitsee aivan Kauppatorin kupeessa, SkyWheel-maailmanpyörän vieressä. Se sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa kaupungin päänähtävyyksien läheisyydessä, vain reilun kilometrin päässä Rautatieasemasta. Sisäänkäynti Altaalle löytyy Kauppatorin kävelysillan jälkeen. Uimaan ja saunomaan pääsee uintilipulla. Ravintolaan, kahvilaan, terasseille ja sisäpihalle pääsee ilman uintilippua.

Julkisella liikenteellä Altaalle pääsee mm. raitiovaunulinjoilla 2, 4 sekä 5. Katso julkisen liikenteen ajantasaiset aikataulut Reittioppaasta. Jos bamlaat mieluummi slangii, tsögaa aikataulut Reissugaidist.

Pyörällä Allas Sea Poolin läheisyydessä Kauppatorilla sijaitsee kaksi kaupunkipyöräasemaa.

Autolla Mikäli saavut Altaalle autolla, lähimmät parkkialueet ovat Q-Park Kasarmitori (n. 850 m:n kävelymatka, katso reitti) sekä Q-Park Erottaja (n. 1,3 km:n matka Altaalle, katso reitti).

Veneellä Altaan yhteydessä ei ole omaa venelaituria eikä Allastasanteelle voi kiinnittyä veneellä. Allas kuitenkin toivottaa kaikki veneilijät erittäin lämpimästi tervetulleeksi. Ohjeistamme veneilijöitä pysäköimään joko Katajanokan Helsinki Marina -vierasvenesatamaan tai Vanhan kauppahallin vieressä olevaan Vironaltaaseen.

Esteettömyys Allas Sea Poolin alueella on esteetön pääsy niin allasalueelle, ravintolaan kuin wc-tiloihin. Myös kattoterassille pääsee esteettömästi. Liuska yleisöalueelle löytyy lipunmyyntirakennuksen molemmista päädyistä (Skywheelin juuresta sekä päärakennuksen ja sivurakennuksen välistä). Pukuhuoneisiin pääsee henkilökunnan johdolla saunarakennuksen päätyovesta ja esteetön pääsy allasalueelle löytyy saunarakennuksen ja ravintolarakennuksen kulmauksesta. Itse altaisiin ei valitettavasti ole hissiä. Avustajat uivat meillä ilmaiseksi ja opaskoirat ovat alueelle tervetulleita!

Uima-altaat ja saunat
Altaat

Altaan kelluvalla allasatasolla on kolme uima-allasta: merivesiallas, lämminvesiallas sekä lastenallas. Iso allas ja lasten allas on täytetty noin 27 asteeseen lämmitetyllä vesijohtovedellä. Iso allas on 25 m pitkä ja 160 cm syvä. Lastenallas on 17 m pitkä ja 60 cm syvä.

Merivesiallas on 25 pitkä ja 180 cm syvä. Altaan lämpötila vaihtelee meriveden lämpötilan mukaan. Merivesialtaan vesi pumpataan kauempaa merestä, puhtaammista virtauksista ja suodatetaan sekä käsitellään uv-tekniikalla.

Lastenallas tyhjennetään talvikaudeksi. Lapset ovat tervetulleita isoon altaaseen läpi vuoden aikuisen seurassa.

Altaan toimintaa pyöritetään lähes kokonaan uusiutuvalla energialla. Altaat lämpenevät Helenin biokaasulla tuotetulla uusiutuvalla kaukolämmöllä. Lisäksi kylpylän tilat viilenevät energiaa kierrättävällä kaukojäähdytyksellä.

TARKASTA RATAVARAUKSET

Saunat

Altaalla on kolme sähkölämmitteistä saunaa, jotka ovat lämpiminä aamusta iltaan: naisten sauna, miesten sauna sekä tilaussauna. Lämpötila kaikissa on noin 80 C. Tilaussaunaa käytetään myös sekasaunana silloin kun sitä ei ole varattu yksityiskäyttöön.

TARKISTA SEKASAUNAN VARAUSTILANNE

Onko merivesi suoraan satamasta?

Ei, filtteröityä ja pumpattu kauempaa.

Altaiden syvyydet?

Lasten 60cm, lämminvesiallas 165cm, merivesi 180cm.

Ovatko kaikki altaat ulkona? Saunat sisällä?

Kyllä.

Pääsevätkö lapset saunoihin?

Kyllä, niissä ei ole ikärajoja.

Uimavarusteet ja -välineet
Saako uimashortseilla uida?

Saa

Tarvitseeko saunoessa uikkareita?

Ei, voi olla myös alasti tai pyyhe päällä.

Varaukset
Pitääkö varata lippuja/paikkoja etukäteen?

Ei voi. Ryhmävaraukset (yli 15 hlö) täältä: myynti@allasseapool.fi

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje