Runojooga & Runosauna

Runous ja rentoutuminen yhdistyvät Allas Sea Poolilla kansallisrunoilijamme J.L. Runebergin päivänä 5.2. Päivän aikana luvassa on lempeä Runojoogatunti sekä lämmin Runosauna. Kokonaisuuden kruunaa klassikkoherkku runebergintorttu Allas Caféssa – paperisen runokatkelman kera tarjoiltuna, tietysti!

Runojoogassa (klo 17.15–18.15) avataan kehoa yin-joogatyylistä tutuin asanoin. Asanoissa viivytään pidempiä hetkiä ja samanaikaisesti nautitaan runojen- ja aforismien kirjoittaja Marja Matikaisen ääneenlausutuista, syväluotaavista runoista. Runot on valittu niin, että aiheet kietoutuvat saman elämänalueen ympärille, johon myös asanat keho-mielen tasolla kohdistuvat. Runojoogassa pääset siis todelliselle mielen matkalle. Lisäksi yin-jooga rauhoittaa parasympaattista hermostoamme ja tehostaa sidekudostemme aineenvaihduntaa toimien kokonaisvaltaisena palauttavana harjoituksena. Joogatunnin ohjaa RYT-200 kouluttautunut joogaohjaaja Elina Tervonen. Runojoogatunnin hinta on 25 € sisältäen myös pääsyn uimaan ja (runo)saunaan.

Runosaunassa rentoudutaan pehmeiden löylyjen syleilemänä Marja Matikaisen lausumia runoja kuunnellen. Matikainen on helsinkiläinen runojen ja aforismien kirjoittaja. Marja sanoittaa syvällä käytyjä kipuja kasvutarinoiksi, joita koristaa laajempi ymmärrys. Teksteissä on ripaus itämaista filosofiaa. Marja lausuu runojaan saunassa, sen lempeässä lämmössä tarinat nousevat kosketukseksi kuulijan Iholle. Saunarunoilu kestää 30 min, jonka aikana osallistujan on halutessaan mahdollisuus myös poistua. Voit siis piipahtaa koska vain klo 18.45–19.15 välillä saunojien sen hetkisestä määrästä riippuen. Runosaunaan voit osallistua tavallisen uintilipun (14 €) hinnalla.

Allas Café tarjoilee myös päivään kuuluvia herkkuja. Suussa sulava parimme, runebergintorttu ja kahvi/kaakao (7 €), tarjoillaan pienen runokatkelman kera, jonka voit lukea samalla, kun nautit herkkuhetkestäsi.

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje