Helsinki Allas Oy

ALLAS SEA POOL

Allas Sea Pool on kansainvälisesti ainutlaatuinen kaupunkielämän keskus Helsingin Etelärannassa, Kauppatorin vieressä. Liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuurikeskus meriuimaloineen tarjoaa ihmisille kehon ja mielen nautintoja kestävän kehityksen liiketoimintamallilla. Rakennusten pinta-ala on yhteensä 1 600 m², mikä mahdollistaa suuretkin kävijämäärät. Alueelle mahtuu samanaikaisesti 3 500 asiakasta.

Pinta-alaa Allas Sea Poolilla on yhteensä yli 9 000 m² ja kelluvalla laiturialueella yli 2 600 m². Päätalosta löytyvät mm. kahvila, ravintola, myymälä, talvipuutarha, kattoterassit sekä Itämerikeskus. Ravintolatoiminnan toteuttaa Soupster Family.  Allas Sea Poolilla järjestetään konsertteja, tapahtumia sekä hyvinvointipalveluita, mm. joogaa, pilatesta ja vesiliikuntaa. Se on ainutlaatuinen keidas keskellä kaupunkia, eikä vastaavaa palvelukokonaisuutta löydy muualta maailmasta. Allas Sea Pool herättää henkiin vanhan ajan kylpyläkulttuuria, jolloin kylpylöihin tultiin keskustelemaan, rauhoittumaan ja viettämään hyvää elämää veden äärelle.

Hyvinvoinnin ohella puhtaampi tulevaisuus on yksi Allas Sea Poolin keskeisistä teemoista. Merikylpylän yhteyteen avataan keväällä 2017 Itämerikeskus, josta löytyy tietoa esimerkiksi Itämeren suojelusta, merireiteistä ja Itämeren saarista. Smart and Clean Showroom esittelee kestävää kehitystä edistäviä ja ympäristön kuormitusta vähentäviä teknologiaratkaisuja ja palveluita.

Allas Sea Pool on vaikuttava puurakentamisen taidonnäyte. Päärakennus on tehty suomalaisesta kuusipuusta. Altaan arkkitehtisuunnittelusta vastaa Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy ja rakentamisesta Lehto Group Oy.

Altaan toteuttaa Helsinki Allas Oy.


HELSINKI ALLAS OY

Helsinki Allas Oy on Korjaamo Group Oy:n sisaryhtiö. Näiden emoyhtiö on Töölö Urban Oy.

Altaan tarina alkoi vuonna 2006, jolloin Töölön Kulttuuritehdas Korjaamoa ja Rautatientorin Jääpuistoa pyörittävä Korjaamo Group ehdotti kaupungille merikylpylän perustamista. Liikuntavirasto piti ajatuksesta, mutta budjettivarojen puutteen johdosta hanketta lykättiin vuosi vuodelta. Lopulta syksyllä 2012 liikuntavirasto kirjasi meriuimalan strategiaansa, mutta alkuvuodesta 2013 esitti kuitenkin toiveen, että hanke toteutettaisiin yksityisenä investointina.

Perustimme yhtiön, Helsinki Allas Oy:n, ja anoimme kaupungilta Kauppatorin kupeessa olevaa ranta-aluetta kylpylän käyttöön. Helsingin kaupunginhallitus varasi kesäkuussa 2013 Kauppatorin kupeessa olevan tontin kaupunkikylpylän ja sen kelluvien altaiden suunnittelua varten.

Keväällä 2016 merikylpylä sai nykyisen nimensä Allas Sea Pool. Pitkän suunnittelun, lukuisten hakemusten ja monien haasteiden jälkeen Allas Sea Pool on vihdoin valmis.

Osa rahoituksesta on kerätty joukkorahoituksen turvin, eli yrityksen omistajina on yli 1 000 tavallista kuluttajaa. Hanke on korkeatasoinen edelläkävijä sekä teknologisesti että toiminnallisena kokonaisuutena. Hanke sisältää kehitettäviä ansaintamalleja niin kuluttajille, kuin yritysyhteistyön alueellakin. Ympärivuotinen meressä kelluva uimala on ainutlaatuinen osakokonaisuus maailmassa jo sellaisenaan. Energiaratkaisut ja rakennettujen osien siirrettävyys ovat myös uniikkeja ratkaisuja. Hankkeen yhteydessä pilotoidaan teknologisia ratkaisuja, toimintamalleja ja elämyksellisiä palveluita kuluttajille ja yrityksille. Samalla konseptoidaan uudentyyppistä julkinen–yksityinen-toimintamallia.

Y-tunnus: 2568884-1