Allas Sea Pool avautuu perjantaina 12.5.

11.05.2017 | klo 12:56 | Blogi Uutiset

Allas Sea Pool avautuu perjantaina 12.5. klo 6.15

Tiedote 11.5. julkaisuvapaa heti

Allas Sea Poolin mittava rakennusurakka on loppusuoralla. Huomenna perjantaina 12.5. avataan uima-altaat, saunat sekä kahvila, ravintola ja kattoterassi yleisölle. Uimaan pääsee heti aamulla klo 6.15. Viimeistelytöitä tehdään vielä toukokuun ajan, sillä aivan kaikki ei ole vielä valmista. Sisäpiha avataan ensi viikolla, ja myös Itämerikeskus sekä Smart & Clean Showroom valmistuvat pian. Vaiheittainen avaaminen mahdollistaa yleisön pääsyn nauttimaan Altaan palveluista nyt toukokuusta alkaen.

Puinen päärakennus on mitassaan

Altaan rakentaminen on ollut vaiheittain rakennettuna hankkeena erityisen haastava ja sen viimeistelytyöt jatkuvat toukokuun ajan. Allas Sea Pool on vaikuttava puurakentamisen taidonnäyte. Päärakennus on toteutettu suomalaisesta kuusipuusta. Rakennuksen pääsuunnittelija arkkitehti Pekka Pakkanen Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdeista on tyytyväinen suunnitelmansa mukaiseen toteutukseen ”Päärakennus täydentää ja viimeistelee alunperin yksiaineiseksi puuveistokseksi suunnitellun rakennuskokonaisuuden. Sisätiloja hallitsevat lämmintunnelmaiset kahvila- ja ravintolasalit avaavat harkittuja näkymiä altaille, merelle ja kaupunkiin. Rakennuksen kattoterassit kurottavat vierailijaa vastaan katutasolle ja saattelevat kohti taivasta, ulappaa ja täysin uutta kuvakulmaa merelliseen Helsinkiin” Pakkanen toteaa.

Altaan kahvila, ravintola sekä terassit

Altaiden ja saunojen avautumisen yhteydessä avaavat ovensa päärakennuksen ravintola Neighbour Bistro sekä kahvila Allas Café. Neighbour Bistron ruoka on helsinki-ruokaa 100 vuoden takaa jota on muokattu tämän päivän makuihin ja Allas Cafén valikoima on taas tiivis osa modernin merikylpylän toiminta-ajatusta. Sen menu on rakennettu hyvinvointiteeman mukaisesti ja tuoreista raaka-aineista valmistetut smoothiet ja tuorepuurot palvelevat hyvinvointia vaalivia asiakkaita. Ravintolatoiminnan Altaalla toteuttaa Soupster Family.

Avoin kaikille

Allas Sea Pool tarjoaa merikylpylän saunojen ja uima-altaiden lisäksi mm. konsertteja, kulttuuritapahtumia sekä hyvinvointipalveluita. Ohjatuista liikuntatunneista julkistettuja ovat jo mm. Saunayoga, merijooga sekä uintikurssit. Altaan palvelut ja tilat ovat myös yritys- ja tapahtumakäyttöön vuokrattavissa. ”Allas Sea Pool on hyvinvoinnin ja elämysten keidas. Sen tilat ja pihat taipuvat uskomattoman monipuoliseen käyttöön. Allas järjestää niin hyvinvoinnin kuin kulttuurinkin saralla tapahtumia viikoittain ja haluamme kutsua myös eri toimijat ja tekijät hyödyntämään Altaan tarjoamia puitteita ja mahdollisuuksia. Tällaista kokonaisuutta ei olla Helsingissä vielä nähty ja haluamme avata ovet myös kaikille kaupunkilaisille”, kertoo Allas Sea Poolin toimitusjohtaja Timo Metsälä.

Yhdessä kumppaneiden kanssa

Allas Sea Poolia on rakennettu yhdessä yhteistyökumppaneiden sekä sidosryhmien kanssa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Clear Channel, Helen, Viking Line sekä Novelle. Clear Channelin kanssa rakennetaan rikasta kaupunkikulttuuria, Helenin kanssa maailman parhaalla kaupunkienergialla toimivaa Allasta ja Viking Linen kanssa erityisesti lapsiperheitä palvelevaa merikylpylää tapahtumineen sekä ikkunaa Itämerelle avaavaa Itämerikeskusta. Novellen kanssa ollaan yhdessä hyvän veden äärellä.

Faktat

- alueen pinta-ala yhteensä 9 000 m²
- kelluva laiturialue 2 800 m²
- rakennusten pinta-ala yhteensä 1 800 m²
- asiakaspaikkoja alueella 3800
- uima-altaita 853 neliötä ja 69 metriä
- Allaskonserteissa yli kymmenen julkistettua ulkoilmakonserttia
- altaan hyvinvointikokonaisuudessa julkistettuna kymmeniä ohjattuja tunteja

Lisätiedot

Allas Sea Pool
Katajanokanlaituri 2 a

Vierailut Altaalla ja haastattelupyynnöt
Ensisijaisesti Hanna Liimatainen, markkinointipäällikkö Allas Sea Pool puh. 050 537 0515
Timo Metsälä, toimitusjohtaja timo.metsala@allasseapool.fi puh. 044 051 2867

Allas Sea Pool -merikylpylä tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä kaupungin keskeisimmällä paikalla. Allas on auki ympäri vuoden ja tarjoaa elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille. Allas Sea Pool on kaupunkikeidas, jossa on mittava allasalue ja upeat saunat. Altaalle mahtuu kerralla 3 500 henkilöä, joka mahdollistaa jopa 10 000 kävijää päivässä. Uuden päärakennuksen myötä Allas on uusi näköalapaikka ja puutarhamainen keidas eteläisimpään merenrantaamme. Se on maa- ja merialueineen lähes hehtaarin kokoinen pala kaupungin keskustaa. Allas haluaa tarjota helsinkiläisille nykyaikaisen hyvän elämän keitaan kaupungin sydämestä.

LISÄTIETOJA