Allas Sea Pool Ouluun

31.05.2018 | klo 13:00 | Uutiset

Töölö Urban tiedottaa

Päiväys: 31.5.2018

Julkaisuvapaa: heti

 


Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut esittää kaupunginhallitukselle Oulun kauppatorin viereisten Kiikelin tonttien varaamista Töölö Urbanin Allas Sea Pool -merikylpylälle


Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on järjestänyt Kiikelin tontinluovutuskilpailun. Kilpailuun osallistui kuusi kilpailijaa. Kilpailun arviointikriteereitä olivat palvelukonseptin ja käyttösuunnitelman sopivuus, vetovoimaisuuden ja lisäarvon luominen alueelle, kaupunkikuvallinen laatu ja arvokkaan ympäristön luominen sekä toteutuskelpoisuus ja -varmuus, aikataulun ja ehdotuksen realistisuus sekä rahoitus ja liiketoimintasuunnitelman realistisuus.
 

Arviointiraadin mielestä Allas Sea Poolin työssä toteutui parhaiten merellisyyden, vetovoimaisuuden ja lisäarvon luominen. Kilpailutyö antoi myös viitteitä korkeatasoisesta arkkitehtuurista. Allas Sea Poolin merikylpyläkonsepti erottui edukseen muista kilpailuun osallistuneista.
 

”Tavoitteemme on toteuttaa lisää merikylpylöitä Suomeen ja muualle Eurooppaan. Oulun ympärivuotinen merikylpylä kuumine ja kylmine altaineen on maailman pohjoisin kelluva lämminvesikylpylä. Allas Sea Pool Oulun kävijätavoite on 70.000 kylpijää vuodessa ja se työllistää noin 50 henkilöä”, kommentoi Töölö Urbanin toimitusjohtaja Raoul Grünstein.
 

Allas Sea Poolin toteutuksessa on mukana kelluvaan rakentamiseen erikoistuneet Bluet Oy ja Marinetek Finland. Toteutukseen osallistuu myös useita oululaisia toimijoita. Oululaisilta haetaan näkemyksiä ja ideoita toteutukseen ja toimintaan yhteisöllisessä kehitysprojektissa. Töölö Urban on kilpailuttanut Allas Sea Poolin arkkitehtiratkaisut. Tulevia merikylpylöitä toteuttamaan valittiin arkkitehtitoimisto OOPEAA, jonka Nordic Urban -konsepti toteuttaa parhaiten tavoitetta luoda kaupunkilaisille hyvän elämän keidas keskelle kaupunkikuhinaa. Arkkitehtiehdotuksen skaalautuvuus ja modulaarisuus antaa mahdollisuuden sijoittaa tulevat merikylpylät kulloiseenkin paikkaan ja kaupunkiympäristöön luontevalla tavalla.
 

Töölö Urban on toteuttanut Helsingissä kauppatorin viereen 2017 toukokuussa valmistuneen Allas Sea Poolin. Allas Sea Poolista on satoja mediaosumia vuoden aikana koti- ja kansainvälisessä mediassa. Kaupunkilaisen merikylpylän ovat löytäneet niin helsinkiläiset kuin matkailijat. Vuoden ensimmäisenä viitenä kuukautena Altaalla on käynyt uimassa ja saunomassa jo yli 100.000 kävijää.


Allas Sea Pool Helsinki: www.allasseapool.fi


Lisätietoa:
toimitusjohtaja Raoul Grünstein, raoul.grunstein@toolourban.fi

yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki, matti.matinheikki@ouka.fi

Haastattelu- ja kuvapyynnöt:
kehitysjohtaja Marianne Mäkelä, marianne.makela@toolourban.fi


Töölö Urban on kaupunkielämän kehitys- ja sijoitusyhtiö. Yhtiön tytäryhtiöitä ovat Kulttuuritehdas Korjaamon ja Jääpuiston toiminnasta vastaava Korjaamo Group ja Kauppatorin viereisestä Allas-merikylpylästä vastaava Helsinki Allas. Yhtiö suunnittelee uusista meri-, järvi- ja jokikylpylöistä muodostuvan Allas-verkoston kehittämistä. Uusimpana kaupunkikeskuksena avautuu Helsingin Torikortteleihin yhteisöllinen työtila, Sofia Future Farm. 

LISÄTIETOJA