Allas Sea Poolille kunniamaininta vuoden 2017 Puupalkinto -kilpailussa

05.12.2017 | klo 10:22 | Blogi Uutiset

Allas Sea Poolille kunniamaininta vuoden 2017 Puupalkinto -kilpailussa

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Puupalkintoa jakaessaan tuomaristo kiinnittää erityistä huomiota kohteen arkkitehtoniseen laatuun, puun käytön innovatiivisuuteen sekä kohteen yleiseen huomioarvoon.

Vuoden 2017 Puupalkinnon sai Niemenharjun Matkailukeskus. Tuomaristo päätyi antamaan varsinaisen palkinnon lisäksi yhden kunniamaininnan, joka osoitettiin Allas Sea Poolille:

''Taitavasti suunniteltu Allas Sea Pool on hieno ja rohkea avaus puurakentamisen tuomiseksi suuren kaupungin ydinkeskustaan. Puurakennuksia ei juurikaan ole totuttu näkemään suurten kaupunkien keskellä. Allas Sea Poolissa puu on luonteva osa paviljonkimaisen rakennuksen arkkitehtuuria ja sen laajojen oleskelualueita. Kohde osoittaa, että puu sopii hyvin myös väliaikaiseksi tarkoitettujen rakennusten materiaaliksi.”

Yleisöäänestyksen voitti Nuorisokeskus Marttisen VIHTA-rantasaunarakennus. Allas Sea Pool kiittää tuomaristoa ja arkkitehti Pekka Pakkasta sekä onnittelee voittajia!

Allas Sea Poolin arkkitehtisuunnitellusta vastaa Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit
Alkuperäinen uutinen: https://puupaiva.com/uutiset/vuoden-2017-puupalkinto-niemenharjun-matkailukeskukselle

LISÄTIETOJA