ALLAS SEA POOLIN KESÄTERASSIT NYT AUKI - ALLAS SYNTYY MONEN TAHON YHTEISTYÖNÄ

11.07.2016 | klo 13:25 | Uutiset

Helsingin Kauppatorille rakentuvan Allas Sea Poolin kesäterassit on nyt avattu yleisölle. Terassit ovat auki päivittäin koko kesän klo 10 lähtien vähintään iltayhdeksään, ja tarjolla on kahvila-antimien lisäksi kesäistä DJ-musiikkia perjantaisin ja lauantaisin. Elokuussa Altaalla juhlitaan avajaisia, kun saunat ja merivesialtaat valmistuvat. Elokuussa alkaa pyöriä myös Altaan perusohjelmisto, johon kuuluu livekeikkoja, elokuvanäytöksiä ja esimerkiksi Venetsialaisjuhla 27.8. Ravintolatoiminnan Altaalla toteuttaa muun muassa Pastorin ja Dylan-ravintoloiden taustalla vaikuttava Soupster Family.

Allas valjastaa merenrannan kaupunkilaisten käyttöön ja kehittää samalla kaupunkikulttuuria. Altaalla on käytössä useita kestävää kehitystä edistäviä smart & clean -ratkaisuja. Cleantech-näkökulma näkyy myös sisällöissä ja yhteistyökumppanuuksissa, jotka on rakennettu näitä teemoja silmällä pitäen. Allas syntyy yhteistyöverkoston yhteisenä ponnistuksena, jossa jokaisella on oma roolinsa. Altaan pääyhteistyökumppanit ovat Hartwall, Helen, Clear Channel ja Viking Line. Cleantech-yhteistyökumppaneita ovat Helen, Cleantech Finland, Solved, Marinetek ja Oras.
 

Vesinautintoja, kaupunkienergiaa ja tarinoita meren äärellä

Hartwallin ja Altaan yhteinen visio pohjaa veteen ja sen vastuulliseen käyttöön. ”Allas Sea Pool tuo veden ja siitä kaikilla aisteilla nauttimisen entistä näkyvämmäksi osaa Helsinkiä. Se tarjoaa elämyksiä kävijöilleen samoin kuin Hartwall, jonka tarina alkoi vedestä 180 vuotta sitten ja joka edelleen tuottaa virkistystä ja iloa suomalaisille”, Hartwallin ravintolakanavan myyntijohtaja Seppo Salkoharju sanoo.

Helen tukee elävää, positiivista ja vastuullista kaupunkikulttuuria, jota Allas edustaa. Altaalla on käytössä myös Helenin yhdistetty kaukolämpö- ja kaukojäähdytysratkaisu, joka voitti viime vuonna energia-alan arvostetun Global District Energy Climate Awards -palkinnon. Sähkön, lämmön ja jäähdytyksen integroidussa tuotannossa Helen hyödyntää energialähteinä mm. meriveden kylmyyttä, jäteveden lämpöä sekä kiinteistöissä auringosta, ihmisistä ja koneista syntyvää ylimääräistä lämpöä.

”Allas Sea Poolilla kohtaavat maailmanluokan cleantech-energiaratkaisut ja yhteisöllinen positiivinen energia, josta Helsinki tunnetaan. Allas tukee erinomaisesti Helenin visiota elävästä kaupungista ja maailman parhaasta kaupunkienergiasta, joka syntyy yhteisöllisistä kohtaamisista”, kertoo Helenin viestintäpäällikkö Sanna Jääskeläinen.

”Clear Channelin tavoitteena on tuoda ydinkeskustaan puitteet kaupunkilaisten ja matkailijoiden kohtaamisiin ja virkistykseen, ja Allas-yhteistyö on luonteva jatke keväällä 2016 lanseeratuille kaupunkipyörille”, kertoo Clear Channelin myyntijohtaja Ville Bergman. Clear Channel mahdollistaa myös Altaan sisällöistä kertomisen: kävijät voivat liikunnan, rantanautiskelun ja kaupunkitapahtumien ohella lukea näytöiltä merenrantareiteistä ja entisaikojen kylpyläelämästä.

Viking Line jatkaa Allas-yhteistyössään jo pitkään jatkunutta työtään Itämeren puolesta. Viking Line tukee Itämeren suojelua aktiivisesti, ja tätä työtä jatkaa luontevasti yhteistyö ensi vuonna avautuvan Altaan Itämeri-keskuksen kanssa. Viking Line myös muistaa Altaalla perheen pienimpiä lastenaltaan eri ohjelmasisällöissä.
 

Altaalla tutustut älykkäisiin teknisiin ratkaisuihin ja kohtaat maailmanlaajuisen cleantech-verkoston asiantuntijat

Cleantech Finland on suomalaisten cleantech-toimijoiden yhteistyöelin, joka rakentaa Altaasta näyteikkunan kotimaisiin puhtaan teknologian ratkaisuihin. Elokuussa Altaalla avautuu Cleantech Finland Showroom, jossa toteutetaan sekä asiantuntijaseminaareja että cleantech-aiheista elämyksellistä sisältöä vaihtuvien teemojen ympäriltä. Syksyn 2016 teemana on vesi.

Solved on verkostomainen cleantech-alan toimija, joka yhdistää 1500 asiantuntijan verkostostaan huipputiimejä ratkomaan erilaisia vihreän kasvun haasteita. Solved on ollut alusta asti mukana kehittämässä Altaalle cleantech-kokonaisuutta. Solved kerää Allas-kävijöiden ehdotuksia kestävämmän kaupungin kehittämisestä. Parhaimpia ehdotuksia lähdetään kehittämään eteenpäin yhdessä asiantuntijoiden kanssa.
 

Ainutlaatuinen, kierrätettävä rakenne

Allas-merikylpylän kelluvan laiturialueen altaineen suunnittelee ja toteuttaa maailmanluokan venesatamista ja kelluvista ratkaisuista tunnettu Marinetek Finland.
    
Merikylpylä muodostuu Marinetekin teräs- ja raskasbetoniponttoneista, jotka on verhoiltu kotimaisesta kuusesta valmistetulla puukannella. Merivesialtaan vesi on ekologisella uv-teknologialla puhdistettua Helsingin merivettä, ja makeavesialtaiden vesi on lämmitettyä kaupungin vesijohtovettä. Altaat ovat energiatehokkaasti eristettyjä, kaksoispohjaisia ja katettuja energiankulutuksen pienentämiseksi. Altaan rakenteet on myös valmistettu kestämään aikaa ja Altaan ponttonit voi tarvittaessa uudelleenankkuroida tai hyödyntää kokonaan uudessa käyttötarkoituksessa. 

Oras toimittaa Altaan saunatiloihin vesikalusteet ja älyhanat, jotka säästävät vettä ja energiaa. Vuonna 1945 perustetun Oraksen tuotteet on suunniteltu käyttäjälähtöisestä näkökulmasta, ja Oras on edelläkävijä älykkäiden kosketusvapaiden hanojen ja suihkujen valmistuksessa.

Altaan ratkaisut elävät ajassa. Altaalla halutaan kokeilla ja hyödyntää uusinta puhdasta teknologiaa mm. energia-, vesi-, ja jäteratkaisuissa. Allas toivottaa uudet yritykset tervetulleiksi Altaalle esittelemään cleantech-ratkaisuja, joilla Altaasta kehitetään jatkossa yhä energiatehokkaampi ja luonnonvaroja säästävämpi kohde. Vuonna 2017 Altaalle tulee aurinkokennot, ja harkinnassa on myös mm. lämpöpumppu ja biokaasukiukaat.
 

Kaupungin, helsinkiläisten ja yrittäjien yhteinen projekti toimii yhteisöllisesti

Allas Sea Pool syntyy Helsinkiin yksityisen pääoman, joukkorahoituksen sekä julkisen sektorin yhteistyön ja yksityisten palveluntarjoajien yhteistyönä. Hankkeen on mahdollistanut liikuntavirasto ja monet muut kaupungin virastot. Altaalla tarjottavat liikunta- ja hyvinvointipalvelut tuotetaan alihankintana. Allas toimii näin alustana, josta ponnistavat monet eri ryhmät. Altaan esittelemä yhteisöllinen avoin toimintatapa on uudenlaista toimintakulttuuria.

LISÄTIETOJA