ALLAS SEA POOLIN SUOSIO ON YLITTÄNYT ODOTUKSET

06.10.2016 | klo 15:51 | Uutiset

Helsingin Kauppatorin kupeessa sijaitsevan Allas Sea Poolin ensimmäinen kuukausi saunojen ja merikylpylän valmistumisen jälkeen on ollut menestys. Syyskuun aikana uimassa ja saunomassa on käynyt runsas 16 000 ihmistä, joista kolmannes on ollut turisteja. Heinäkuun alussa avatun kesäterassin kävijämäärä on ollut päivässä keskimäärin 1 500 ja tapahtumissa on vieraillut noin 10 000 kävijää. Allas Sea Poolilla on käynyt heinäkuun alun jälkeen yhteensä noin 140 000 ihmistä.

Allas on valjastanut merenrannan kaupunkilaisten käyttöön ja kehittänyt samalla kaupunkikulttuuria. Altaalla on ollut tänä vuonna noin 40 ilmaistapahtumaa kaikille kaupunkilaisille konserteista ja dj-illoista taitouintiesityksiin. Lisäksi merikylpylässä on järjestetty lähes 30 yritystapahtumaa syyskuun aikana.

Kaupunkilaisille on tarjottu myös erilaisia kuntoiluun liittyviä palveluita heinäkuusta lähtien. Maailmanpyörän kupeessa nurmikoilla on joogattu, tanssittu zumbaa ja lavista sekä pidetty aerobic- ja pilatestunteja. Syyskuussa on myös aloitettu uintikurssitoiminta. Huippu-uimari Jani Sievinen toimii hyvän uimataidon puolestapuhujana ja uimiseen liittyvien palveluiden suunnittelijana.

Merikylpylää on esitelty noin parille kymmenelle Visit Helsingin sekä kotimaisten ja ulkomaisten matkanjärjestäjien pienryhmälle. Myös useita ulkomaisten medioiden edustajia on käynyt tutustumassa Allas Sea Pooliin. Allas Sea Poolista on kirjoitettu tai julkaistu noin 80 erilaista juttua Suomessa ja ulkomailla viimeisen vuoden aikana.

Allas Sea Poolilla voi uida ja saunoa arkisin puoli seitsemästä iltakymmeneen ja viikonloppuisin aamukahdeksasta puoleen yöhön. Kahvilapaviljonki on auki kymmenestä yhdeksään arki-iltaisin ja viikonloppuisin pidempään. Kahvila on auki joulunalusaikaan asti. Ravintolatoiminnan Altaalla toteuttaa muun muassa Pastorin ja Dylan-ravintoloiden taustalla vaikuttava Soupster Family.

LISÄTIETOJA