Altaan energiaratkaisut

16.02.2018 | klo 12:53 | Blogi Uutiset

Millaisia energiaratkaisuja Altaalla tehdään? 

Näin talviaikaan saamme runsaasti tiedusteluja Altaan energiankulutuksesta. Kiitos tärkeän asian esille tuomisesta – energiankäyttöön ja smart & clean -ratkaisuihin on Altaalla kiinnitetty huomiota alusta lähtien ja tuomme mielellämme esiin tietoa asiasta.

Vaikka toisin voisi kuvitella, ulkoilmakylpylä on energiatehokkaampi kuin perinteinen uimahalli tai kylpylä, jossa energiaa kuluu enemmän mm. ilmanvaihtoon, ilman lämmitykseen tai jäähdytykseen sekä ilmankosteuden hallintaan. Lämmitettyä sisätilaa on Altaalla melko vähän. Lisäksi suurten kävijämäärien vuoksi energiankulutus yhtä asiakasta kohden on vähäisempää kuin peruskylpylöissä. 

Altaan suurin energian- ja vedentarve on lämminvesialtaassa, vesikalusteissa ja saunoissa: 

Lämminvesiallas on eristetty meren suuntaan kaksoisteräspohjalla, jossa eristeenä teräkerrosten välissä käytetään polyuretaania. Yöaikaan Allas on peitetty eristävällä ja automaattisella lämpöpeitolla. Silloin kun lämminvesiallas ei ole käytössä, se toimii siis samaan tapaan kuin termospullo: lämpö ei juurikaan vuoda eristeiden välistä.

Lämminvesialtaan lämmittämiseen käytetään uusiutuvaa kaukolämpöä, joka on osa Helenin kaupunkienergiaratkaisuja. Uusiutuva 
kaukolämpö tarkoittaa mm. pelleteillä ja biokaasulla tuotettavaa lämpöä.

Altaalla yleisesti käytetty sähkö on Helenin sertifioitua vesisähköä. Lisäksi rakensimme yhteistyössä Helenin kanssa aurinkovoimalan Altaalle. Sivurakennuksen katolla sijaitseva voimala on pinta-alaltaan noin 300 m². Aurinkosähköä käytetään valoisaan aikaan erityisesti sähkökiukaiden lämmityksessä. Lisäksi Helenin kaukojäähdytystä eli kaukolämmön sivutuotteena syntyvää energiaa. 

Valaistusratkaisut Altaalla ovat pääosin toteutettu energiatehokkailla ledeillä.

Lue täältä lisää Altaan aurinkovoimalasta. Lisätietoja Altaan ja Helenin yhteistyöstä voit lukea täältä!

LISÄTIETOJA