Elämyksellinen sauna on tulevaisuuden hyvinvointitrendi

04.10.2017 | klo 09:31 | Blogi Uutiset

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty World Sauna Forum -tapahtuma kokosi syyskuun lopussa Jyväskylään kansainvälisen joukon sauna-alan toimijoita. Tapahtuman paneelissa nostettiin esiin erityisen kiinnostava aihe, “Sauna as a Wellness Trend”. Paneelin ainoana suomalaisena osallistujana kuultiin Allas Sea Poolin Head of Wellness Tiina Vainiota.

Merkittäviä hyvinvoinnin trendejä maailmalla ovat tällä hetkellä mindfulness, lepo ja palautuminen. Suomalaisille lienee sanomattakin selvää, että sauna osuu tähän trendiin erityisen hyvin: sauna on omiaan rentoutumiseen sekä tilan että sisällön puolesta. Sauna laskee verenpainetta, rentouttaa lihaksia ja parantaa unen laatua. Lisäksi saunan seesteinen, ärsykevapaa aistiympäristö edistää rentoutumista tehokkaasti.

Kiinnostus saunomista ja sen terveysvaikutuksia kohtaan on kansainvälisesti kasvussa. Kuten World Sauna Forumin paneelissa nousi esille, erityisesti ulkomaalaisille on tärkeää, että saunomisen kokemus ja rituaali sanoitetaan. Saunomisen yhteydessä halutaan yhä enemmän kuulla saunomisen kulttuurista, perinteiden taustoista ja saunan terveyshyödyistä.

Saunan kokemuksellisuus ja elämyksellisuus on valttikortti, jolla saunomisesta on mahdollista tehdä vientituote. Tärkeintä on muistaa, että saunominen on paljon muutakin kuin kiuas ja sata astetta lämpöä. Elämyksellinen saunakokemus syntyy sisältöjen ja ohjatun olemisen kautta. Allas Sea Poolin saunaelämykset rakentuvat esimerkiksi villiyrttien, suomalaisten saunaperinteiden ja rauhallisen saunajoogan ympärille.

Saunan sosiaalinen funktio nousi paneelin keskusteluissa vahvasti esiin: moni hakee saunoista nimenomaan jaetun saunomisen elämystä. Suomessa puhutaan paljon elinvoimaisesta saunakulttuurista, ja täällä onkin vahva yksityissaunomisen kulttuuri. Vastaava yhteisten saunojen kulttuuri on kuitenkin vasta kasvussa. Tätä sosiaalisen, elämyksellisen saunomisen kulttuuria myös Allas Sea Pool haluaa osaltaan olla rakentamassa!

Allas Sea Poolin elämyssaunapaketteihin voit tutustua täällä.  

Oman pikkujoulusaunan perheelle tai kaveriporukalle pääset varaamaan täältä.

LISÄTIETOJA