Helsinkiä lautasella Helsingin kärjessä

27.04.2017 | klo 09:59 | Uutiset

Tiedote 27.4.2017

Kaupungin kauneimpaan paikkaan aukeaa uusi ravintola ja kahvila, jotka kokoavat yhden katon alle kaiken mikä Helsingissä on hyvää. Sijainti sataman suojassa, Kauppatorin kupeessa, tarjoaa suoran näkymän sekä ulapalle että kaupunkiin.

Uudet Allas Sea Poolin kahvila ja ravintola liittyvät odotetuksi osaksi yhtä maan merkittävintä kaupunkikulttuurista hanketta, joka on rakentunut kaikkien kaupungissa asuvien ja vierailevien iloksi ikonisen helsinkiläisen maiseman ääreen.
 

Yli 2700 asiakaspaikkaa

Allas Sea Pool aukeaa 5.5.2017 ja samalla avaavat ovensa Allas Cafe sekä Neighbour Bistro. Asiakaspaikkoja ravintolapalveluille valmistuu yhteensä yli 2700. “Lienee isoin kokonaisuus Helsingissä”, kertoo Allas Sea Poolin toimitusjohtaja Timo Metsälä hymyillen.
“Erityistä on se, että voimme tuoda lautaselle Helsingin; Helsinki-teemaista ruokaa kaupungin parhaalla paikalla.” Metsälä jatkaa. Uuden valmistuvan päärakennuksen myötä avautuvat ravintolan ja kahvilan lisäksi Itämertamme esittelevä Itämerikeskus sekä kestävän kehityksen ratkaisuja esittelevä Cleantech showroom, Altaan asiakkaita sekä ohikulkijoita palveleva Allas Shop sekä tietenkin merikylpylän sydämet, altaat ja saunat.
 

Kokonaisuus on merkittävä kulttuuriteko, myös valtakunnallisesti

“On niin hienoa olla mukana tekemässä Helsingistä entistä upeampaa kaupunkia tällä kulttuuriteolla. Haluan kiittää kaikkia mukana olleita uskaliaisuudesta, uskosta, visiosta sekä jääräpäisyydestä. Päällimmäisinä tunteina ovat ylpeys sekä ilo, ja kiitollisuus ihmisistä, jotka tätä ovat olleet rakentamassa.” kiittelee Soupster Familyn toimitusjohtaja Kim Heiniö.

Allas Cafe on osa modernin merikylpylän toiminta-ajatusta auttaen ihmisiä ylläpitämään kokonaisvaltaista kehon hyvinvointia. Päärakennuksen yläkertaan avautuva Neighbour taas tarjoaa urbaanilla otteella uudistettuja helsinkiläisiä klassikoita. Kaikessa on läsnä rakas Itämeri ja ravintolatoiminta noudattaa kestävän kehityksen periaatteita, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia Itämeren rannoista ja antimista.


Helsinki-ruokaa laadulla

Allas Cafe palvelee ympäri vuoden tarjoten ruokaa ja juomaa aamusta iltaan. Aamiaista, lounasta, lämpimiä ruokia sekä tietenkin laadukkaita kahvilatuotteita. Valikoimaa on rakennettu myös Altaan hyvinvoinnin teeman mukaisesti niin, että ravitsevaa ja puhdasta ruokaa on tarjolla liikkujille, hyvinvoinnistaan huolehtiville ja myös erikoisruokavaliot huomioiden. Altaan ravintola Neighbour Bistro tuo tarjolle Helsinki menuun.

“Suomen ja erityisesti Helsingin ruokakulttuuri on aina imenyt vaikutteita naapurialueiltaan ja samalla synnyttänyt myös muutamia omia klassikoita. Näihin perikotimaisiin klassikoihin nojaten olemme rakentaneet oman helsinkiläisen menun ja tehneet kaikille tuttuja ruokia hieman uudella tyylillä, kuitenkin klassikoiden ydinmakuja kunnioittaen. Ruokalista on helposti lähestyttävä, kokonaisuus helposti tilattava ja ruoka on maukasta.”, lupaa Matteus Degerman, Neighbour Bistron ja Allas Cafen keittiötoimenjohtaja.


Hyvän veden äärellä

Entisajan merikylpyläkulttuuriin kuuluivat hyvää tekevät ja puhdistavat vedet sekä niiden nauttiminen parantavassa ympäristössä rauhoittuen. Tästä syntyi Altaalle halu saattaa kävijät hyvän veden pariin myös makunautintojen äärellä. Kumppaniksi valikoitui monipuolinen Novelle, joka taipuu mocktaileista mukaan napattaviin vesiin. ”Myös Hartwallin kivennäisvedet ovat saaneet alkunsa kylpyläkulttuurista ja meidän suomalaiset Novelle Plus -juomat ovat tämän päivän hyvää tekeviä terveysvesiä.” kertoo Hartwallin markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi. ”Pehmeää, kuplivaa, puhdasta vettä jossa on hyvää tekeviä kivennäisaineita sekä vitamiineja. Kivennäisvedestämme tulee monipuolinen ruoan kumppani ja liikkujan juoma.” Päiväniemi jatkaa. Novelle tuo hyvän veden ruokailijoille tarjolle ja lisäksi pöytiin kannetaan parhaita paloja myös helsinkiläisestä juomakulttuurista pienpanimoiden antimista paikallisiin tislaamotuotteisiin.

Veden äärellä, ruoan ja juoman kera nautitaan myös tapahtumista. Allas konsertit tuovat perjantai-iltoihin suomalaisia ja kansainvälisiä huippuartisteja, DJ huolehtii iltojen ja afterworkien tunnelmasta ja kattoterassi tarjoaa maiseman, joka on vailla vertaansa.


Lisätiedot

Allas Sea Pool
Katajanokanlaituri 2 a

Kesän 2017 Allas konsertit
Neighbour Bistro

Haastattelupyynnöt
Hanna Liimatainen, markkinointipäällikkö Allas Sea Pool puh. 050 537 0515
Miia Pirttijärvi, markkinointipäällikkö Soupster Family puh.040 0648841

Allas Sea Pool -merikylpylä tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä kaupungin keskeisimmällä paikalla. Allas on auki ympäri vuoden ja tarjoaa elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille. Allas Sea Pool on kaupunkikeidas, jossa on mittava Allas-alue ja upeat saunat. Altaalle mahtuu kerralla 3 500 henkilöä, joka mahdollistaa jopa 10 000 kävijää päivässä. Uuden päärakennuksen myötä Allas on uusi näköalapaikka ja puutarhamainen keidas eteläisimpään merenrantaamme. Se on maa- ja merialueineen lähes hehtaarin kokoinen pala kaupungin keskustaa. Allas haluaa tarjota helsinkiläisille nykyaikaisen hyvän elämän keitaan kaupungin sydämestä. Allas Sea Poolin pääyhteistyökumppaneita ovat Novelle, Clear Channel, Helen sekä Viking Line.

“Good damn 2787 paikkaa. Must be the biggest one.”, Kim Heiniö.
 

LISÄTIETOJA