Itämerikeskus sekä Smart & Clean Showroom avautuvat 9.6.2017

07.06.2017 | klo 09:25 | Uutiset

Itämerikeskus sekä Smart & Clean Showroom avautuvat 9.6.2017
 

Julkaistu 9.6.2017

Toukokuussa 2017 avattu merikylpylä Allas Sea Pool osoitti olevansa kaivattu osa Helsingin merenrantakulttuuria ja on nyt valmis. Seuraavaksi vuorossa on Altaan Itämerikeskuksen sekä Smart & Clean Showroomin sisältöjen avaaminen yleisölle.

Allas Sea Pool on ikkuna Itämerelle. Merenrannan elävöittämisen lisäksi Allas pyrkii Itämeren suojeluun ja vastuulliseen, hyvään sekä tulevaisuutta rakentavaan käyttöön. Allas Sea Pool on toteutettu kauttaaltaan ympäristöystävällisesti ja Altaan päärakennus sekä kelluva allastaso hyödyntävät uusimpia cleantech-ratkaisuja muun muassa energia-, lämmitys- ja vedenkäsittelyssä. Sekä Itämerikeskus että Smart & Clean Showroom tulevat avaamisen myötä palvelemaan Altaan asiakkaita, yritysvieraita, kaupunkilaisia ja matkailijoita sekä koulu- ja opiskeluryhmiä. Itämerikeskuksen sisällön soveltuessa kaikille iästä riippumatta, Smart & Clean Showroomin tarjontaa tullaan rakentamaa erityisesti ammattilaisryhmät huomioiden.

“Helsinkiin avautuu kaksi merkittävää kokonaisuutta, näyttelyä joiden odotetaan palvelevan niin Altaalla vierailevaa yleisöä kuin yritysasiakkaita. Erityisen hienoa on, että näyttelyt tulevat olemaan vaihtuvia ja näin päästään esittelemään ja ennen kaikkea myös kehittämään niin Itämerta kuin suomalaista cleantech-osaamista usealta kantilta.”, iloitsee Allas Sea Poolin toimitusjohtaja Timo Metsälä ja kutsuu kaikki toimijat yhteistyöhön Itämerikeskuksen ja Smart & Clean Showroomin osalta.
 

Itämerikeskus
 

Allas Sea Poolin Itämerikeskus on kunnianosoitus elävälle Itämerelle, sen rannoille ja tulevaisuudelle. Itämerikeskus esittelee meille kaikille arvokasta Itämerta, sen rikkautta sekä haasteita. Itämerikeskus on toteutettu yhteistyössä pääyhteistyökumppani Viking Linen kanssa. Ensimmäistä näyttelyä ovat tekemässä myös John Nurmisen säätiö ja Sea Life Helsinki.

Vaihtuvan näyttelysisällön lisäksi Itämerikeskuksessa sijaitsee Suomen suurin julkisessa tilassa oleva akvaario. Akvaario esittelee Itämeren rantavyöhykkeen eliöyhteisöä: rakkoleviä sekä kotimaisia kaloja. Itämeriakvaarion suunnitellut Sea Life Helsinki mahdollistaa, että Altaalla vierailevat asiakkaat sekä ryhmät pääsevät virtuaalisten sisältöjen lisäksi tutustumaan Itämeren pinnan alle muutenkin kuin uiden Altaalla käydessään. “Noin 6000 litran akvaario mahdollistaa sen, että suomalaisten kalojen kuten särjen, sorvan, ahvenen tai vaikka lahnan elinympäristön toteuttaminen on ollut mahdollista. Akvaariossa on tilaa, piilopaikkoja sekä elävää rakkolevää ja luonnollista vuodenaika- ja lämpötilarytmiä matkiva vedenjäähdytys.”, kertoo Sea Lifen intendentti Markus Dernjatin. Itämerikeskuksen akvaarion toivotaan olevan erityisesti koulu- ja opiskeluryhmiä kiinnostava ja sen opetuksellinen tehtävä Itämerikeskuksessa on keskeistä.

Itämerikeskus toteuttaa yhdessä kumppanien kanssa myös konkreettisia tekoja sisältöjen esittelyjen lisäksi, joista ensimmäinen on allastason kylkeen asennettava Seabin meriroskis. Pohjois-Euroopan ensimmäiset meriroskikset Helsingissä mahdollistavat Wärtsilä yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Helsingin Sataman kanssa. Seabin on nyt esittelyssä Itämerikeskuksessa ja nyt viikonloppuna Helsinki-päivän yhteydessä Allas Sea Poolin edustalla.

 

Smart & Clean Showroom
 

Cleantech on puhdasta teknologiaa ja tarkoittaa tuotteita, palveluita, prosesseja sekä teknologiaa joiden käyttö huomioi luonnonvarat sekä ympäristövaikutukset. Allas Sea Poolin Smart & Clean Showroom on 100 m2 tila, jonka vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ratkaisuja uusiutuvaan energiaan, resurssitehokkaaseen vesi- ja jätehuoltoon sekä ekologisiin lifestyle ratkaisuihin. Erityispainona tulevat olemaan suomalaiset älykkäät, puhtaan teknologian ratkaisut joita esitellään niin fyysisesti kuin virtuaalisesti. Smart & Clean Showroomin ensimmäinen näyttely avataan 9.6. ja sen teemana on yksinoikeutetusti energia. Allas Sea Poolin energiaratkaisut ovat huippuluokkaa ja ratkaisuiden toteuttajien kanssa yhdessä rakennettu näyttely vie kävijät syvemmälle energian saloihin. Sisältöjä ja näyttelyjä tullaan kehittämään jatkossa.

"Helsinki on maailman paras testialue puhtaille ja älykkäille ratkaisuille. Allas on tästä hyvä esimerkki. Uusia ratkaisuja, jotka yhdessä tekevät Helsingistä paremman kaupunkilaisille. Tämän vuoksi tämä paikka on ihanteellinen esitellä hienoja Helsingin seudulla tehtäviä älykkäitä ja puhtaita ratkaisuja," kertoo Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön toimitusjohtaja Tiina Kähö.

 

Ensimmäisen näyttelyn sisältö keskittyy energiaan
 

Showroomissa esitellään energiatehokkaita ratkaisuja ja aktiviteetteja jotka liittyvät energiaan. Ensimmäisessä näyttelyssä Altaan pääyhteistyökumppani Helen esittelee 360-kuvan muodossa tavallisen ihmisen olohuoneen. Näyttelyssä voi tutustua interaktiivisen kuvan kautta arjessa tapahtuvaan sähkön käyttöön ja siihen miten energiaa kotona kulutetaan ja miten sitä todellisuudessa kuluu.”Helen haluaa edistää positiivista kaupunkienergiaa sen kaikissa muodoissa. Allas Sea Poolilla kohtaavat maailmanluokan cleantech-energiaratkaisut ja yhteisöllinen positiivinen energia, josta Helsinki tunnetaan. Helsinki Sea Pool tukee erinomaisesti Helenin visiota elävästä kaupungista ja maailman parhaasta kaupunkienergiasta”, sanoo Helenin Viestintä ja brändi –yksikön päällikkö Sanna Jääskeläinen.

Clear Channel taas tuo näyttelyyn sisältöä kaupungista käsin esitellen kaupunkipyörät energian kannalta katsottuna. Mitä hyötyjä Helsingissä olevat sähköpyörät tuovat tullessaan ja miten niiden käyttö todellisuudessa säästää energiaa. Altaan suihkut ja hanat rakentanut Oras päästää vierailijat katsomaan kosketusvapaiden hanojensa sisään ja kertoo interaktiivisen kuvan kautta mitä on tämän päivän hygienia uusinta teknologiaa hyödyntäen. Allastason rakentanut Marinetek avaa kävijöille miten meren päälle rakennetaan energiatehokkaasti ja ekologisesti ja miten turvallisia ratkaisuja tehdään Itämerta huomioiden. Altaan kahvilasta löytyvän viherseinän kehittäjä Naava esittelee näyttelyssä ilmaa puhdistavat viherseinäratkaisunsa ja sitä kuinka kasvien avulla voidaan puhdistaa ilmasta saasteita sekä kemikaaleja. Näyttelyn tärkein tehtävä on avata kävijöiden ajatusmaailmaa; Moni arkinen asia on parhaimmillaan ja oikein käytettynä cleantechia.
 

Näkyvyyttä uusille ratkaisuille ja matkalla maailmalle
 

Allas Sea Pool on toteutettu kauttaaltaan ympäristöystävällisesti ja sillä haetaan laajaa näkyvyyttä uusille kiinnostaville, käytännöllisille ja innovatiivisille smart & clean –ratkaisuille.  Allas Sea Poolin vahva tahtotila on edistää ja tukea suomalaista huippu cleantech-osaamista. Solved yksi Smart & Clean Showroomin kumppaneista ja ollut hankkeessa alusta asti mukana varmistamassa tätä. Jatkossa Allas Sea Poolin konseptia ja samalla suomalaisia smart & clean -ratkaisuja on tarkoitus viedä maailmalle.
 

Yhteystiedot:
Allas Sea Pool Itämerikeskus ja Smart & Clean Showroom kokonaisuus
Timo Metsälä, toimitusjohtaja
timo.metsala(@)allasseapool.fi
+ 358 44 051 2867

Smart & Clean Showroom näyttelyt
Katerina Monikainen
katerina.monikainen(at)solved.fi
+358 41 517 1445

Tilojen vuokraus ja yritysmyynti
Joni Hinkkanen
joni.hinkkanen(@)allasseapool.fi
+358 40 621 2009

Allas Sea Poolin Smart & Clean Showroom on toteutettu yhteistyössä Helen, Oras, Marinetek, Clear Channel, Naava, Solved, Tekes, Smart & Clean -säätiö sekä Solved.

Itämerikeskus on toteutettu yhteistyössä Viking Line, John Nurmisen Säätiö sekä Sea Life Helsinki.

 

LISÄTIETOJA