John Nurmisen säätiö aloittaa Altaalla ohjelmasarjan Itämeren ystäville

01.03.2018 | klo 10:32 | Blogi Uutiset

 

Meren äärellä eläminen, vastuullinen oleminen ja kaupunkikulttuuriin heittäytyminen ovat Altaan keskeisimpiä teemoja. Puhtaan veden tärkeys, sen historia  ja tulevaisuus ovat merikulttuurin ytimessä, ja tätä työtä Altaalla tehdään yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Yhteistyön myötä John Nurmisen säätiö aloittaa maaliskuussa 2018 Altaalla ohjelmasarjan Itämeren ystäville.
 

Meremme meissä  – John Nurmisen säätiön ohjelmasarja Itämeren ystäville keväällä 2018


John Nurmisen Säätiön  kuratoima ohjelmasarja tuo esiin merenrantaelämää niin kuvataiteen, keskustelutilaisuuksien kuin yhteislaulujen muodossa. Ohjelmasarjan tarkoituksena on koota yhteen Itämeren ystävien joukko ja tarjota heille tietoa ja viihtymistä Itämereen liittyvien aiheiden parissa. Tapahtumat järjestetään Allas Sea Poolin Itämerikeskuksessa. Tapahtumiin on vapaa pääsy. 
 

Lauantai 10.3. klo 13–14
Ilta taiteen, taidehistorian ja luonnon ystäville: Vaelluksia maisemaan – taiteen mestarit meren äärellä

Keskustelutuokion aikana esitellään huikeita taideteoksia, jossa tarkastellaan luonnonhistoriallisten muutosten näkymistä maalaustaiteessa. Tulkkeina toimivat molempiin aihepiireihin syvällisesti perehtyneet kulttuuritoimittaja, emeritusmuseojohtaja, tietokirjailija Markku Valkonen sekä biodiversiteetti- ja ympäristötieteen emeritusprofessori Pekka Niemelä. Haastattelijana toimii John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt.
 

Lauantai 7.4.2018 klo 13
Myytinmurtoa Itämeri-klinikalla

Keskustelua ja kysymyksiä Itämeren tilasta ja suojelusta. Kysy mitä haluat – vastaamassa erikoistutkijat Antti Iho Luonnonvarakeskuksesta ja Seppo Knuuttila Suomen ympäristökeskuksesta. Mukana myös John Nurmisen Säätiön Itämeren suojeluasiantuntija Marjukka Porvari.
 

Kevään ja kesän 2018 aikana John Nurmisen säätiö järjestää Altaalla ohjelmasarjansa puitteissa myös yhteislaulua – Hiiohoi! Merellinen yhteislaulukonsertti valtaa Altaan kotimaisilla ja ulkomaisilla merilauluklassikoilla sekä uusilla tuttavuuksilla.

 

Lisätietoja:
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö kustantaa ja julkaisee tietokirjoja ja tuo merellistä tietoa tarjolle kaikille ilmaisen Loki-verkkopalvelun avulla. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sellaisin konkreettisin toimin, joilla vähennetään mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella.

LISÄTIETOJA