Kevään ja kesän uintikurssit ja ohjatut tunnit ovat julkaistu!

28.04.2017 | klo 19:20 | Uutiset


Uintikurssit - tekniikka, tehoja ja tyyliä

Altaalla liikutaan aina hyvällä fiiliksellä, toisinaan treenataan tosissaan, toisinaan nautiskellaan.

Kaikki Allas Sea Poolin uintikurssit ovat suunnattu uimataidon omaaville uimareille, jotka haluavat hioa tekniikkaansa, nostaa kuntoaan, oppia uutta tai saada uutta puhtia treeniin. Kauteen 2017 on tulossa aivan uusia huippuammattilaisten vetämiä uintikursseja ja treenikokonaisuuksia. Kaikkien kurssien hintaan sisältyy aina uimalippu ja saunominen. Allas Cafe palvelee liikkujia sekä rentoutujia, ruokalista on suunniteltu heitä silmällä pitäen.

Kesän 2017 ensimmäisistä kursseista vastaavat tietenkin huiput Hanna-Maria Seppälä sekä Jani Sievinen. Useita mitaleita kauhoneet huippu-urheilijat opettavat uintia Altaan uimareille. Altaan kurssit sopivat niin kunto-uimareille, kuin myös sellaisiksi haluaville, sekä kovaa treenaaville porukoille. Altaalla alkavat myös ohjatut Saunayogatunnit. Niitä ohjaa Saunayogan kehittänyt Tiina Vainio, joka vastaa myös Altaan hyvinvoinnin kokonaisuudesta vuonna 2017.

Lisäksi Allas Sea Pool tarjoaa ohjattua liikuntaa, ryhmäliikuntatunteja joita ei olla vielä Suomessa aiemmin nähty. Niissä treenataan monipuolisesti maassa sekä vedessä. Lue lisää alta ja varaa paikkasi verkkokaupasta.
 

Fitness Swim

Fitness Swim on olympiauimari Hanna-Maria Seppälän kehittämä monipuolinen uintitreeni, jossa käytetään lisätehona Arenan uintipakettiin kuuluvia apuvälineitä. Treeniohjelmassa käydään läpi eri uintilajien tekniikoita ja tehostetaan harjoittelua uimalaudan, sormilättäreiden, räpylöiden ja snorkkelin avulla. Mukaan tarvitset vain uimapuvun ja -lasit. Muut apuvälineet saat lainaksi ohjaajalta.

Kenelle: Uimataitoisille naisille ja miehille
Ryhmän koko: 10 hlöä
Milloin: 2 ryhmää
Tiistai-ryhmä sekä torstai-ryhmä

ti klo 6.30-7.30 (9.5., 16.5., 23.5. ja 30.5.)
to klo 11.30-12.30 (11.5., 18.5., 1.6. ja 8.6.)

Hinta: 128 € / 4 krt
Ohjaaja: Hanna-Maria Seppälä, uinnin maailmanmestari, viisinkertainen olympiauimari, fysioterapeutti ja liikuntatieteiden maisteriopiskelija.
 

Flow Swim

Flow Swim on olympiauimari Hanna-Maria Seppälän kehittämä uudenlainen uintitreeni. Sen harjoituksissa keskitytään hyvän uintivauhdin löytämiseen oikean tekniikan ja rentouden avulla. Lisäksi saat vinkkejä eri uintilajien oikeisiin tekniikoihin sekä varmuutta pidemmillekin uintimatkoille.

Kenelle: Uintia harrastaville naisille ja miehille, esimerkiksi triathlonisteille ja matkauintia harrastaville kuntouimareille.
Ryhmän koko: 10 hlöä
Milloin: ke klo 6.30-7.30 (10.5., 17.5., 24.5. ja 31.5.)
Hinta: 128 € / 4 krt

Ohjaaja: Hanna-Maria Seppälä, uinnin maailmanmestari, viisinkertainen olympiauimari, fysioterapeutti ja liikuntatieteiden maisteriopiskelija.
 

Tekniikka Swim

Tekniikka Swim on olympiauimari Hanna-Maria Seppälän vetämä uintitreeni, jossa painopiste on eri uintilajien tekniikoiden oppimisessa. Kurssin aikana opetellaan vapaauinnin ja rintauinnin tekniikkaa. Lisäksi saat vinkkejä myös hengitystekniikkaan ja käännöksiin. Halutessasi pääset kokeilemaan myös perhosuintia.

Kenelle: Kaikentasoisille naisille ja miehille (minimivaatimus 25 metrin uimataito)
Ryhmän koko: 8 hlöä
Milloin: 2 ryhmää
tiistain ryhmä
keskiviikon ryhmä
ti klo 7.30-8.30 (9.5., 16.5., 23.5. ja 30.5.)
ke klo 7.30-8.30 (10.5., 17.5., 24.5. ja 31.5.)

Hinta: 40 € / 1 krt tai 140 € / 4 krt
Ohjaaja: Hanna-Maria Seppälä, uinnin maailmanmestari, viisinkertainen olympiauimari, fysioterapeutti ja liikuntatieteiden maisteriopiskelija.
 

Kilpauimarin aamutreenit kuntoilijoille

Maailmanmestari Jani Sievisen vetämä kovatehoinen uintitreeni, jossa saat vinkkejä eri uintilajien tekniikoihin ja oman uintiharjoittelusi tehojen nostamiseen.

Kenelle: Uintia tai triathlonia harrastaville kuntoilijoille.
Ryhmän koko:10 hlöä
Milloin: to klo 6.30-7.30 (11.5., 18.5., 1.6. ja 8.6.)

Hinta: 128 € / 4 krt
Ohjaaja:Jani Sievinen, viisinkertainen maailmanmestari sekä lasten ja aikuisten uintivalmentaja.
 

Lasten uimakoulu

Maailmanmestari Jani Sievisen pitämässä lasten uimakoulussa opetellaan 25 metrin altaassa eri uintilajien tekniikoiden alkeita. Uimakouluun kuuluu kahdeksan harjoituskertaa. Varusteiksi tarvitaan uima-asun lisäksi uimalasit.

Kenelle: Lapsille, jotka pystyvät uimaan noin 25 metriä.
Ryhmän koko: 10 hlöä
Milloin:
Ryhmä 1: ma-to 5.-15.6. klo 10.00-10.45.
Ryhmä 2:  ma-to 5.-15.6. klo 11.00-11.45

Hinta: 80 € / 8 krt
Ohjaaja: Jani Sievinen, viisinkertainen maailmanmestari sekä lasten ja aikuisten uintivalmentaja.


Aikuisten uintitekniikan alkeet

Opi eri uintilajien perustekniikat uinnin maailmanmestari Jani Sievisen aikuisten uintitekniikkakurssilla. Kurssiin kuuluu kahdeksan kertaa, joiden aikana tutustut myös oikeaan hengitystekniikkaan.

Kenelle: Osallistuminen edellyttää noin 25 metrin uintitaitoa.
Ryhmän koko:10 hlöä
Milloin:
ma-to 5.-15.6. klo 20.00-21.00

Hinta: 180 € / 8 krt
Ohjaaja: Jani Sievinen, viisinkertainen maailmanmestari sekä lasten ja aikuisten uintivalmentaja.
 

Ohjatut tunnit ja kurssit

Allas Sea Pool on rakennettu hyvän elämän keskukseksi. Uimisen ja saunomisen lisäksi Allas on hyvinvoinnin ja virkistäytymisen keidas hyvinvointipalveluineen. Altaalle tullaan viettämään hyvää päivää. Jonain päivänä se voi tarkoittaa liikuntaa ja aktiivista elämää, kun taas toisena se halutaan pyhittää hitaudelle ja hiljaisuudelle.

Altaalla on tarjolla omatoimista liikuntaa ja hyvinvointia, sekä ohjattuja tunteja ja kursseja. Ryhmäliikuntatunteja on tarjolla sisä- ja ulkotiloissa. Treenataan ja rentoudutaan vedessä, saunassa, sisätiloissa, ulkokuntosalilla, meressä sekä yhdistetysti näissä kaikissa. Ryhmäliikuntoja ohjaavat Suomen huippuammattilaiset. Lisätietoa ryhmäliikuntatunneista löydät alta.


Saunayoga

Saunayogan liikkeet pohjautuvat eri joogalajeihin ja ne tehdään noin 50 asteen lämmössä lauteilla istuen. Liikesarja poistaa kireyksiä niska-hartiaseutua, selkärankaa ja lonkkia ympäröivistä lihaksista ja vahvistaa keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Saunayoga purkaa tehokkaasti myös stressiä. Huomaat harjoituksen suotuisat vaikutukset kehossasi ja mielessäsi jo yhden kerran jälkeen.

Kenelle sopii: harjoitus sopii kaikille eikä liikkeiden tekeminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta
Mitä mukaan: vesipullo ja asusteeksi esim. uima-asu tai shortsit ja t-paita
Kesto: 45 min

Aika:
ti 17.00-17.45 (16.5.-20.6.)
pe 7.30-8.15 (19.5.-23.6.)

Hinta: 25 €
Ohjaajat: Tiina Vainio ja Pekka Nikumatti
Tunnin voi varata myös yksityiskäyttöön esimerkiksi yrityksen omaan tilaisuuteen, osaksi työhyvinvointipäivää tai omaa tilaisuutta. Kokonaisuutta kanssanne muotoilee joni.hinkkanen @ allasseapool.fi

Saunayoga in english

The Sauna Yoga poses are based on various yoga styles and practised seated in a temperature of approximately 50°C (120°F). Some of the poses help to relieve tensions in the neck and shoulder region and remove excessive strain on the spine and surrounding musculature, while others work to strengthen the trunk and leg muscles. The gentle heat of the sauna effectively melts away the tensions and the beneficial effects can be felt immediately after a single session. The slow-paced exercise carried out in the quiet environment of the sauna calms and focuses the mind in the present. For many, Sauna Yoga is the best way to alleviate the symptoms of stress.

Who can practise: Sauna Yoga is suitable for everyone and requires no previous yoga training experience
What to wear: Take a water bottle and a small towel with you. As for what to wear, a pair of shorts and a tank top or a sleeveless shirt will do great.
Duration: 45 minutes

When: Tuesday 17.00-17.45 (16.5.-20.6.)
Friday: 7.30-8.15 (19.5.-23.6.)

Price: 25 €

Language: the session will be taught in English and Finnish
Note: you can also book a private session. For more information email us to joni.hinkkanen @ allasseapool.fi
 

Jooga by the Sea

Vinyasa flow -jooga pitää sisällään fyysisen asanaharjoituksen lisäksi hengitys- ja mielenharjoitteita. Tunti vahvistaa kehoa, lisää liikkuvuutta ja herättelee mieltä kohti sauna- ja uintihetkeä. Parhaassa tapauksessa joogan, saunan ja uinnin yhteisvaikutus tuo samanlaisen olon kuin leppoisa lomapäivä.

Kenelle sopii: kaikentasoisille joogeille.
Mitä mukaan: sisäliikuntavaatteet, joogamaton saa paikan päältä.

Aika:
ke klo 7.15-8.15 (alkaen 17.5.)
to klo 17.00-18.15 (alkaen 1.6.)

Kesto: aamutunti 60 min. ja iltatunti 75 min.
Ohjaaja: Kirsi Tikka

Hinta: 25 €


Go Flo

Go Flo on uusi on intervallityyppinen kuntopiiri, jota Suomessa tarjoaa ensimmäisenä Allas Sea Pool. Tunnilla käytetään apuvälineinä telineisiin kiinnitettyjä köysiä ja osa liikkeistä tehdään kehon omalla painolla. Go Flo parantaa aerobista kuntoa ja vahvistaa monipuolisesti lihaksia, erityisesti keskivartalon lihaksia. Harjoitus toteutetaan ulkona. Huonolla säällä tunnin tilalla sisällä tehtävä toiminnallinen lihaskuntoharjoitus.

Kenelle sopii: kaikentasoisille kuntoilijoille, sillä jokainen voi säätää liikkeiden tehokkuutta itselleen sopivaksi.
Kesto: 60 min.

Ryhmän koko: 16 hlöä
Mitä varusteita tarvitaan: ulkoliikuntaan sopivat varusteet ja kengät.

Aika:

ma klo 16.30 (15.5., 22.5., 29.5., 5.6., 12.6. ja 19.6.)
ti klo 18.00 (16.5., 23.5., 30.5. ja 6.6., 13.6. ja 20.6)

Hinta: 25 €

Ohjaajat: Guilherme Reis ja Hanna-Katariina Seikola


CrossTrainWet

Maa- ja vesiosuudesta koostuva yhdistelmätreeni, josta ensimmäinen puolituntinen tehdään ulkona toiminnallisia liikkeitä kehon omalla painolla ja kevyillä lisäpainoilla. Toinen puolituntinen koostuu uima-altaassa tehtävistä sykettä nostavista ja lihaskuntoa parantavista liikkeistä.

Kenelle sopii: kaikentasoisille kuntoilijoille, sillä jokainen voi säätää harjoituksen tehoa itselleen sopivaksi. Vesiosuus onnistuu hyvin, jos pystyy uimaan noin 50 metriä ja vedessä oleminen tuntuu mukavalta. Halutessaan vesiosuudessa voi myös käyttää vesijuoksuvyötä.
Mitä varusteita tarvitaan: Ulkoliikuntaan sopivat varusteet, kengät ja uima-asu. Uima-asun voi pukea alle ja käydä maalla suoritettavan osuuden jälkeen allasalueella suihkussa tai käydä nopeasti vaihtamassa vaatteet pukutilassa.

Kesto: 70 min Ryhmän koko: 12 hlöä

Aika:
ma 17.45 (4 krt, 15.5., 22.5., 29.5., 5.6., 12.6. ja 19.6.)
ke 17.00 (4 krt, 17.5., 24.5., 31.5., 7.6., 14.6. ja 20.6.)

Hinta: 25 €

Ohjaaja / ohjaajat: Guilherme Reis ja Hanna-Katariina Seikola

LISÄTIETOJA