Mun teko -kampanja haastaa nuoret muuttamaan maailmaa

02.04.2018 | klo 19:30 | Blogi Uutiset


Vain teot ratkaisevat maailman suuret haasteet – kerro omasta teostasi

 

Nuoria haastetaan tekemään maailmaa muuttavia tekoja ja kertomaan niistä #munteko-videohaasteessa. Haasteen järjestävä Smart & Clean -säätiö ostaa vähintään viiden videon käyttöoikeudet 1500 eurolla kappale. Lisäksi eniten tykkäyksiä verkkosivulla www.munteko.fi saanut video palkitaan 500 eurolla.

 

Videohaasteen tehtävänanto on yksinkertainen:

  • Millä sinä teet omasta tai tärkeiden ihmistesi elämästä parempaa?
  • Millä teolla he tekevät sinun elämästäsi parempaa?
  • Tee siitä video.

Haaste on auki 3.4.-15.6.2018

Ensimmäiset valittavat videot julkistetaan 18.5 tubettajatapahtuma Foom Festissä ja loput heti kesäkuun alkupuolella. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat vanhempiensa suostumuksen osallistumiseen.

 

#munteot muuttamaan maailmaa

Ihmisen pienillä ja suurilla teoilla on merkitystä niin itselle, läheisille kuin koko yhteiskunnalle. Esimerkiksi lihan syönnin vähentäminen tai liikkuminen paikasta toiseen vähäpäästöisillä kulkuvälineillä hillitsee ilmastonmuutosta. Läheistemme teot parantavat omaa elämäämme ja me vaikutamme muiden elämään omilla teoillamme. #munteko-haasteessa on kyse juuri näistä elämään vaikuttavista teoista.

 

"Tämän haasteen viesti on se, että teoilla ja lopulta vain teoilla - on merkitystä. Kaupunkien ja poliitikkojen on tehtävä oikeita päätöksiä sekä yritysten tarjottava kestäviä palveluita, mutta jokainen meistä voi tehdä #muntekoja. Yhdessä tekemällä voimme muuttaa maailmaa", haasteen järjestävän Smart & Clean -säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja, pormestari Jan Vapaavuori pohtii.

 

Ostettavia videoita käytetään kertomaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja kiertotalouden edistämiseen vaikuttavista teoista

Nuoria haastamassa on useita Smart & Clean -yhteisön toimijoita. Näihin kuuluvat Helsingin ja Vantaan kaupungit sekä kaupunkien toimijat Forum Virium. Yrityksistä haastekumppaneina toimivat Allas Sea Pool, Siemens, ja YIT sekä muista merkittävistä toimijoista Business Finland ja Sitra.

 

"Yksittäisillä teoilla on suuri merkitys esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, jos muut omaksuvat samat tavat. Pelkät yksittäisten ihmisten teot eivät kuitenkaan riitä, siksi yhteiskunnalliset toimijat ja vaikuttajat kertovat omista teoistaan ja yritykset omista palveluistaan ja ratkaisuistaan. Kun kerromme näistä teoista yhdessä, voimme muuttaa maailmaa", Smart & Clean säätiön toimitusjohtaja Tiina Kähö innostuu.

 

"Toivomme tietysti, että mahdollisimman moni ihminen ja taho kertoisi omista #muntekoteoistaan. Näin viesti siitä, että vain teot merkitsevät ilmastonmuutostyössä ja kiertotalouden edistämisessä leviää laajemmalle", Kähö pohtii.

 

 

Lisätiedot

 

Eetu Helminen

Smart & Clean -säätiö

040 537 6597

eetu.helminen@smartclean.fi

@Ehelminen

 

Susanna Bäckström

Allas Sea Pool

050 546 4832

susanna.backstrom@allasseapool.fi

LISÄTIETOJA