NOW Finland x Allas Sea Pool: Itämeren tila ja tulevaisuus

27.09.2017 | klo 11:10 | Blogi Uutiset

Osana Stadin Silakkamarkkinoiden ohjelmaa Nordic Ocean Watch ja Allas Sea Pool pureutuvat yhdessä Itämeren nykytilaan ja tulevaisuuteen. Altaan Itämerikeskuksessa esitetään 5.10. klo 17-21 elokuva Chasing Coral, ja ennen elokuvanäytöstä Itämeren asiantuntijat keskustelevat paneelissa meren tilasta, tulevaisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Panelisteina toimivat Anna von Zweygbergk Pidä saaristo siistinä ry:ltä, Hermanni Becker kansainvälisestä HELCOM-organisaatiosta, Maria Mikkonen surffiyritys TwentyKnotsilta, sekä John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -hankkeen vetäjä Marjukka Porvari. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Nordic Ocean Watch on norjalaislähtöinen merten putsaamiseen ja roskaantumisen hidastamiseen keskittynyt järjestö, joka levittäytyi alkusyksystä myös Suomeen. Nordic Ocean Watch tunnetaan rennosta surffiasenteestaan ja suorasta toiminnasta, jolla he lisäävät tietoisuutta merten tilasta. Järjestön jäsenet ovat pitkälti maineikkaita surffareita ja vesiurheilun parissa vaikuttavia ihmisiä.

Allas Sea Pool on ikkuna Itämerelle. Merenrannan elävöittämisen lisäksi Allas pyrkii Itämeren suojeluun ja vastuulliseen, tulevaisuutta rakentavaan käyttöön. Itämerikeskus esittelee nimensä mukaisesti Allasta ympäröivää Itämerta ja on uimalipun ostaneille auki aina silloin, kun tila ei ole yrityskäytössä. Itämerikeskus on toteutettu yhteistyössä Viking Linen, John Nurmisen säätiön ja Sea Life Helsingin kanssa.

LISÄTIETOJA