Ohjelmasarja Itämeren ystäville

28.03.2018 | klo 10:32 | Blogi Uutiset

 

Meren äärellä eläminen, vastuullinen oleminen ja kaupunkikulttuuriin heittäytyminen ovat Altaan keskeisimpiä teemoja. Puhtaan veden tärkeys, sen historia  ja tulevaisuus ovat merikulttuurin ytimessä, ja tätä työtä Altaalla tehdään yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Yhteistyön myötä John Nurmisen säätiö aloittaa maaliskuussa 2018 Altaalla ohjelmasarjan Itämeren ystäville.
 

Meremme meissä  – John Nurmisen säätiön ohjelmasarja Itämeren ystäville keväällä 2018


John Nurmisen Säätiön  kuratoima ohjelmasarja tuo esiin merenrantaelämää niin kuvataiteen, keskustelutilaisuuksien kuin yhteislaulujen muodossa. Ohjelmasarjan tarkoituksena on koota yhteen Itämeren ystävien joukko ja tarjota heille tietoa ja viihtymistä Itämereen liittyvien aiheiden parissa. Tapahtumat järjestetään Allas Sea Poolin Itämerikeskuksessa. Tapahtumiin on vapaa pääsy. 
 

Lauantai 19.5. klo 14.30 alkaen

Hiiohoi! Tervetuloa laulamaan kanssamme!

Mikä merisävel saa sinun sydämesi sykkimään? Helismaan humoristiset viisut, Malmstenin mainiot merilaulut, vaiko Juha Vainion hilpeän haikeat nuotit? Hiiohoi-laulukirjasta löytyy ennätysmäärä merilauluja, läpileikkaus maailmalta ja tietysti ne rakkaimmat kotimaiset merelliset laulut. Mukana on myös englanninkielisiä työlauluja eli ”shantyja” ja suuri joukko uusia tuttavuuksia. John Nurmisen Säätiö ja Allas Sea Pool järjestävät iloisen musiikki- ja yhteislauluillan säätiön ensimmäisen merilaulukirjan innoittamana. 

Juonnoista ja musiikista vastaa kirjan koonnut Esko Rahikainen ja Ajopuut-orkesteri. Tule kuuntelemaan ja laulamaan kanssamme lauluja mereltä!

Paikkana Allas Sea Poolin Smart & Clean Showroom.

 

Lisätietoja:
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö kustantaa ja julkaisee tietokirjoja ja tuo merellistä tietoa tarjolle kaikille ilmaisen Loki-verkkopalvelun avulla. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sellaisin konkreettisin toimin, joilla vähennetään mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella.

LISÄTIETOJA