Puhtaampi ja älykkäämpi tulevaisuus tulee parantamaan elämänlaatua

06.09.2017 | klo 13:09 | Blogi Uutiset

Puhtaampi ja älykkäämpi tulevaisuus tulee parantamaan elämänlaatua

Altaan syksy on alkanut raikkaana ja aurinkoisena. Aurinkoisten syyspäivien merkeissä on hyvä aloittaa myös uuden aurinkovoimalan rakentaminen. Aurinkovoimala toteutetaan yhteistyössä Helenin kanssa Altaan sivurakennuksen katolle, ja valmistuttuaan sen tuottama energia kattaa valtaosan Altaan energiankulutuksesta.

Energian kuluttamiseen ja tuottamiseen liittyvät fiksut ratkaisut, resurssien järkevä käyttö ja älykkäät teknologiat parantavat elämänlaatua ja hillitsevät ilmastonmuutosta. Siksi “Smart & Clean” on tärkeä Altaan toimintaa ohjaava ajatus ja yksi toiminnan neljästä kulmakivestä. Tämä näkyy Altaalla muun muassa vettä säästävissä hanoissa, energiatehokkaassa ja ekologisessa rakentamisessa ja ilmaa puhdistavissa viherseinissä, mutta ennen kaikkea toiminnassa kumppaneiden ja verkostojen kanssa.

Yhteistyökumppanimme Smart & Clean -säätiö muistuttaa, että Suomen pääkaupunkiseutu on maailman paras testialusta erilaisille smart- ja cleantech-ratkaisuille. Myös meillä Altaalla testataan uusia teknologioita ja palveluita. Parhaimmat oivallukset luovat menestyvää liiketoimintaa Suomeen ja vientiä maailmalle.


Alan edelläkävijät kokoontuivat Altaalle


Syksyn ensimmäinen Smart & Clean -tapahtuma “Wake up to Smart & Clean Future” keräsi elokuun lopulla alan ammattilaiset Altaalle rakentamaan Helsingistä smart & clean -ratkaisuiden edelläkävijää. Tilaisuuden avasivat Smart & Clean -säätiön toimitusjohtaja Tiina Kähö ja johtava asiantuntija Eetu Helminen.

Wake up to Smart & Clean Future -tapahtuman puhujat tarkastelivat älykästä teknologiaa ja ympäristöratkaisuja monesta näkökulmasta. Esimerkiksi Vantaan kaupungin Ronny Rantamäki pohti, että edessä voi olla aika, jolloin puhdas sisäilma muuttuu palveluprosessiksi. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa rakennuttajille ei tarjota vain infraa vaan pitkäjänteistä puhtaan ilman palvelua.

Helsingin kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen kertoi, että Helsinki on valittu robottiautoteknologian testikaupungiksi. Näitä testikaupunkeja on maailmanlaajuisesti valittu kymmenen kappaletta, ja Helsinki saa kunnian olla testaamassa ja kehittämässä robottiautoteknologian viemistä käytäntöön. Maailman ensimmäiset robottiautot otetaan käyttöön todennäköisesti jo vuonna 2020.

Lahden kaupungin ympäristöjohtaja Saara Vauramo muistutti, että ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat nähtävissä ympäri maailman. Siksi jokaisen ison kaupungin on kehitettävä hulevesien puhdistamisprosessia ja sitä, miten vedestä saadaan poistettua esimerkiksi ravinteet ja mikromuovit ennen kuin vesi palautuu järviin tai mereen.

Allas Sea Poolin syksy jatkuu tiiviisti Smart & Clean -teeman ympärillä. Aurinkovoimalahankkeen lisäksi näyttelytila Smart & Clean Showroomin näyttelyä kehitetään edelleen. Smart & Clean Showroomin toteuttamisessa ovat mukana Helen, Oras, Marinetek, Clear Channel, Naava, Tekes, Smart & Clean -säätiö ja Solved.

 

LISÄTIETOJA