Itämerikeskus

Itämerikeskus

Allas Sea Poolin Itämerikeskus on kunnianosoitus elävälle Itämerelle, sen rannoille ja tulevaisuudelle. Itämerikeskus esittelee meille kaikille arvokasta Itämerta, sen rikkautta sekä haasteita. Itämerikeskus on toteutettu yhteistyössä pääyhteistyökumppani Viking Linen kanssa. Ensimmäistä näyttelyä ovat tekemässä sisältökumppaneina myös John Nurmisen säätiö ja Sea Life Helsinki.

Vaihtuvan näyttelysisällön lisäksi Itämerikeskuksessa sijaitsee Suomen suurin julkisessa tilassa oleva akvaario. Akvaario esittelee Itämeren rantavyöhykkeen eliöyhteisöä: rakkoleviä sekä kotimaisia kaloja. Itämeriakvaarion suunnitellut Sea Life Helsinki mahdollistaa, että Altaalla vierailevat asiakkaat sekä ryhmät pääsevät virtuaalisten sisältöjen lisäksi tutustumaan Itämeren pinnan alle muutenkin kuin uiden Altaalla käydessään. “Noin 6000 litran akvaario mahdollistaa sen, että suomalaisten kalojen kuten särjen, sorvan, ahvenen tai vaikka lahnan elinympäristön toteuttaminen on ollut mahdollista. Akvaariossa on tilaa, piilopaikkoja sekä elävää rakkolevää ja luonnollista vuodenaika- ja lämpötilarytmiä matkiva vedenjäähdytys.”, kertoo Sea Lifen intendentti Markus Dernjatin. Itämerikeskuksen akvaarion toivotaan olevan erityisesti koulu- ja opiskeluryhmiä kiinnostava ja sen opetuksellinen tehtävä Itämerikeskuksessa on keskeistä.
 

Näyttelyt

Itämerikeskuksen näyttely kertoo Itämerestä, sen ympäristötilasta ja siitä, miten voimme suojella mertamme. Jatkuvasti kehittyvässä näyttelyssä voit tutustua Itämeren kaloihin, katsoa Itämeriaiheisia videoita, hakea tietoa Itämerestä ja pelata Viking Linen sekä John Nurminen säätiön tuottamia pelejä!

Uutta näyttelysisältöä on luvassa vielä vuoden 2017 aikana!

Itämerikeskuksessa nähdään pian uusia teknisiä ja taiteellisia sisältöjä, jotka sekä koskettavat että ottavat kantaa yhteisen Itämeremme puolesta. Uudet näyttelysisällöt julkistetaan syksyllä 2017.


Aukioloajat

Itämerikeskus on avoinna yleisölle la-ti klo 9-18. Muilta osin Itämerikeskus on tilan varanneiden asiakkaiden käytössä. Itämerikeskuksen varaamisesta yrityskäyttöön voit olla yhteydessä Allas Sea Poolin avainasiakaspäällikkö Joni Hinkkaseen: joni.hinkkanen(at)allasseapool.fi!

Itämerikeskus on toteutettu yhteistyössä Viking Linen kanssa. Näyttelyn sisältöyhteistyökumppaneina ovat John Nurminen säätiö ja Sea Life Helsinki.