Smart & Clean showroom

Smart & Clean Showroom

Cleantech on puhdasta teknologiaa ja sillä tarkoitetaan tuotteita, palveluita ja prosesseja joiden käyttö huomioi luonnonvarat sekä ympäristövaikutukset.

Allas Sea Poolin Smart & Clean Showroom on sadan neliömetrin tila, jonka vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ratkaisuja uusiutuvaan energiaan, resurssitehokkaaseen vesi- ja jätehuoltoon sekä ekologisiin lifestyle-ratkaisuihin. Smart & Clean Showroomin keskipisteenä ovat kotimaiset puhtaan teknologian ratkaisut, joita esitellään niin fyysisesti kuin virtuaalisesti. Tilan ensimmäinen näyttely avataan 9.6. ja sen teemana on yksinoikeutetusti energia. Allas Sea Poolin energiaratkaisut ovat huippuluokkaa ja ratkaisuiden toteuttajien kanssa yhdessä rakennettu näyttely vie kävijät syvemmälle energian saloihin.

Smart & Clean Showroom sijaitsee Altaan sisäpihan puolella ja on avoinna uimalipun ostaneille la-su klo 9-18.
Smart & Clean Showroomin varaamisesta yrityskäyttöön voit olla yhteydessä Allas Sea Poolin avainasiakaspäällikkö Joni Hinkkaseen:
joni.hinkkanen(at)allasseapool.fi
 

Ensimmäisen näyttelyn sisältö keskittyy energiaan
 

Showroomissa esitellään energiatehokkaita ratkaisuja ja aktiviteetteja jotka liittyvät energiaan. Ensimmäisessä näyttelyssä Altaan pääyhteistyökumppani Helen esittelee 360-kuvan muodossa tavallisen ihmisen olohuoneen. Näyttelyssä voi tutustua interaktiivisen kuvan kautta arjessa tapahtuvaan sähkön käyttöön, siihen miten energiaa kotona kulutetaan ja miten sitä todellisuudessa kuluu. ”Helen haluaa edistää positiivista kaupunkienergiaa sen kaikissa muodoissa. Allas Sea Poolilla kohtaavat maailmanluokan cleantech-energiaratkaisut ja yhteisöllinen positiivinen energia, josta Helsinki tunnetaan. Allas Sea Pool tukee erinomaisesti Helenin visiota elävästä kaupungista ja maailman parhaasta kaupunkienergiasta”, sanoo Helenin Viestintä ja brändi –yksikön päällikkö Sanna Jääskeläinen.

Clear Channel taas tuo näyttelyyn sisältöä kaupungista käsin esitellen kaupunkipyörät energian kannalta katsottuna. Mitä hyötyjä Helsingissä olevat sähköpyörät tuovat tullessaan ja miten niiden käyttö todellisuudessa säästää energiaa. Altaan suihkut ja hanat rakentanut Oras päästää vierailijat katsomaan kosketusvapaiden hanojensa sisään ja kertoo interaktiivisen kuvan kautta mitä on tämän päivän hygienia uusinta teknologiaa hyödyntäen. Allastason rakentanut Marinetek avaa kävijöille, miten meren päälle rakennetaan energiatehokkaasti ja ekologisesti, sekä miten turvallisia ratkaisuja tehdään Itämerta huomioiden. Altaan kahvilasta löytyvän viherseinän kehittäjä Naava esittelee näyttelyssä ilmaa puhdistavat viherseinäratkaisunsa ja sitä kuinka kasvien avulla voidaan puhdistaa ilmasta saasteita sekä kemikaaleja. Näyttelyn tärkein tehtävä on avata kävijöiden ajatusmaailmaa; Moni arkinen asia on parhaimmillaan ja oikein käytettynä cleantechia.
 

Näkyvyyttä uusille ratkaisuille ja matkalla maailmalle
 

Allas Sea Pool on toteutettu kauttaaltaan ympäristöystävällisesti ja toiminnalla pyritään edistämään uusia, kiinnostavia, käytännöllisiä ja innovatiivisia smart & clean –ratkaisuja.  Allas Sea Poolin vahva tahtotila on edistää ja tukea suomalaista cleantech-osaamista. Solved, yksi Smart & Clean Showroomin kumppaneista on ollut hankkeessa alusta asti mukana varmistamassa tätä. Jatkossa Allas Sea Poolin konseptia ja samalla suomalaisia smart & clean -ratkaisuja on tarkoitus viedä maailmalle.
 

Allas Sea Poolin Smart & Clean Showroom on toteutettu yhteistyössä Helen, Oras, Marinetek, Clear Channel, Naava, Tekes, Smart & Clean -säätiö sekä Solved.