Uiminen & Saunominen

UIMINEN JA SAUNOMINEN


Merikylpylä Allas Sea Pool on sekä meriveden että makean veden kylpylä saunoineen ja palveluineen. Helsingissä Kauppatorin kupeessa (Katajanokanlaituri 2 A) sijaitseva merikylpylä on avoinna ympäri vuoden, joka päivä. Uimaan ja saunomaan pääset uimalipulla, ja aukioloajat näet täältä!

Allas Sea Pool on tänä vuonna ensimmäistä kertaa auki koko talven. Höyryävä lämminvesiallas, jäänraikas merivesiallas ja kuumat saunat tarjoavat elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille vuoden jokaisena päivänä. Lastenallas on suljettu talvikauden ajan.

Muistathan peseytyä huolellisesti ennen Altaisiin pulahtamista!
 

VINKIT TALVIKAUDEN KÄVIJÖILLE


Allas on avoinna läpi talven nyt ensimmäistä kertaa ja avoinna ovat saunojen lisäksi iso lämminvesiallas +27°c, syvyys 165 cm ja aina ympäröivän meriveden lämpöinen oma merivesiallas syvyys 180 cm. Merivesiallas vastaa siis avantouintikokemusta. Talviuinti Allas Sea Poolissa tarkoittaa siis kokemusta uinnista höyryävässä lämminvesialtaassa ilman ollessa viileä tai jäinen sekä kylmävesiuintikokemusta merivesialtaassa kuten avantouinti konsanaan. Talviuintivarusteiksi suosittelemme aina pipoa jolla voi suojata hiukset ja pään kylmältä keliltä. Uimareille suosittelemme vuorellista uimalakkia (talviuintikäyttöön tarkoitettuja) ja vesijuoksijoille joille pää pysyy pinnalla sopii vaikka tuultapitävä fleecepipo tai villamyssy. Talvikaudella kannattaa mukaan pakata iso pyyhe ja halutessaan kylpytakki joiden suojaamana on kivempi siirtyä saunoilta altaille. Myös kengät ovat sallittuja.

Kulku saunoilta altaisiin käy lämmitettyä mattoa pitkin (marraskuu 2017 alkaen) ja altaiden portaista löytyvät suojat jotka estävät veden jäätymistä sekä suojaavat käsiä. Avantouinnista innostuneille Allas järjestää talviuintiin tutustuttavia kursseja.

Talviuimarin varusteet:
*Pipo tai päähine (uimahattu, vuorellinen uimahattu tai oma pipo)
*Pyyhe (oma tai vuokrattavissa Altaalta)
*Halutessaan kylpytakki (oma tai vuokrattavissa Altaalta)
*Kengät siirtymiseen saunoilta Altaalle (avantouintikengät, sukat tai kumipohjaiset kengät)
 

ALTAAT

Allas Sea Poolissa uima-altaita on kolme joista talvikaudella (alkaen marraskuu 2017) avoinna ovat iso lämminvesiallas sekä merivesiallas. Lastenallas on talvikaudella suljettu. Ne sijaitsevat allastasanteella, meren päällä kelluvassa altaassa. Merivesiallas, iso allas sekä lasten allas palvelevat uimareita, liikkujia, viihtyjiä ja viipyilijöitä.


ISO ALLAS

Iso allas on täytetty lämmitetyllä vesijohtovedellä. Veden lämpötila on noin 27 celsiusastetta ympäri vuoden. Altaassa on kaksi uimarataa ja pohjassa ratamerkinnät, joten iso allas sopii niin kuntouimareille kuin vapaa-ajan uiskentelijoille. Isosta altaasta löytyy rata myös nopeammille uimareille. Isossa altaassa pidetään myös suurin osa uima- ja uimatekniikkakursseista sekä vesiaiheiset ryhmäliikuntatunnit.

Mitat: 25 x 15 m
Syvyys: 165 cm


MERIVESIALLAS

Merivesialtaassa uit mukavasti Itämeressä! Altaassa oleva vesi pumpataan kauempaa merestä, puhtaammista virtauksista ja suodatetaan sekä käsitellään uv-tekniikalla. Satama-altaan vedessä ei siis suinkaan uida suoraan. Merivesialtaan veden lämpötila on sama kuin meressä, eli kesällä merivesiallas tarjoaa lämpimämpää vettä ja talvella autenttista avantouintikokemusta.

Mitat: 25 x 12 m
Syvyys: 180 cm


LASTEN ALLAS - suljettu talvikaudella alkaen marraskuu 2017

Lasten altaassa on ison altaan tapaan lämmitettyä vesijohtovettä. Allas sijaitsee keskellä allastasannetta ja veden lämpötila on noin 27 celsiusastetta. Tämä allas on ensisijaisesti varattu lapsille ja heidän kanssaan uiville aikuisille, mutta hiljaisena aikana sinne saavat aikuisetkin rohkeasti sujahtaa istuskelemaan – kuin paljussa konsanaan.

Mitat: 17 x 11 m
Syvyys: 60 cm


SAUNAT

Altaalla on kolme saunaa, jotka ovat lämpiminä aamusta iltaan: naisten sauna, miesten sauna sekä tilaussauna. Tilaussaunaa käytetään tilauskäytössä sekä yhteissaunana. Siellä järjestetään myös saunatapahtumia sekä tunteja, kuten saunajoogaa. Jos tilaussauna kiinnostaa yritys- tai yksityistilaisuuden osalta, otathan yhteyttä joni.hinkkanen@allasseapool.fi ja kurkkaa täältä, mitä muuta on tarjolla.

Saunat ovat sähkölämmitteisiä ja lämpötila on n. 80 °C. Naisten ja miesten saunoihin lauteille mahtuu 15–20 henkilöä ja tilaussaunan ylälauteille n. 10–14 henkilöä kerrallaan.


HYVÄ TIETÄÄ

* Altaalla uidaan ensisijaisesti aina uima-asuissa. Altaalta voit halutessasi vuokrata uimapuvun ja pyyhkeen.

* Altaalla on erikseen miesten ja naisten pukuhuoneet. Näiden pukuhuoneiden ollessa täynnä ohjaamme asiakkaita sekapukuhuoneisiin.

* Altaassa saa harrastaa vesijuoksua. Tuo oma vesijuoksuvyö mukanasi tai vuokraa sellainen Altaalta.