Uiminen & Saunominen

UIMINEN JA SAUNOMINEN


Merikylpylä Allas Sea Pool on sekä meriveden että makean veden kylpylä saunoineen ja palveluineen. Helsingissä Kauppatorin kupeessa (Katajanokanlaituri 2 A) sijaitseva merikylpylä on avoinna ympäri vuoden, joka päivä. Uimaan ja saunomaan pääset uimalipulla, ja aukioloajat näet täältä!

Allas Sea Pool on tänä vuonna ensimmäistä kertaa auki koko talven. Höyryävä lämminvesiallas, jäänraikas merivesiallas ja kuumat saunat tarjoavat elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille vuoden jokaisena päivänä. Lastenallas on suljettu talvikauden ajan.

Altaan on omat pukuhuoneet sekä naisille että miehille, minkä lisäksi käytössä on sekapukuhuone. Pukukaapit tyhjennetään aina illan päätteeksi, eli niitä ei voi varata henkilökohtaiseen, jatkuvaan käyttöön. Tällä käytännöllä varmistamme mahdollisimman miellyttävän Allas-kokemuksen jokaiselle saunojalle, uimarille, liikkujalle ja viipyilijälle. 

Muistathan peseytyä huolellisesti ennen Altaisiin pulahtamista!
 

VINKIT TALVIKAUDEN KÄVIJÖILLE


Talvikaudella 2017-2018 Allas on avoinna läpi talven. Saunojen lisäksi avoinna ovat iso lämminvesiallas +27°c (syvyys 165 cm) ja merivesiallas (syvyys 180 cm). Lasten allas ei ole avoinna talvikaudella. Merivesiallas on merivettä, ja vesi siihen pumpataan suodatettuna Itämerestä. Merivesiallas vastaa siis avantouintikokemusta.

Talviuinti Allas Sea Poolissa tarkoittaa uimista höyryävässä lämminvesialtaassa tai kylmävesiuintikokemusta merivesialtaassa. Talviuintivarusteiksi suosittelemme pipoa, jolla voi suojata hiukset ja pään. Uimareille suosittelemme vuorellista uimalakkia (talviuintikäyttöön tarkoitettuja). Vesijuoksijoille sopii esimerkiksi fleecepipo tai villamyssy. Talvikaudella mukaan kannattaa pakata iso pyyhe tai kylpytakki. Pyyhkeen tai kylpytakin voi jättää uimisen ajaksi altailla sijaitsevaan katokseen. Myös kengät ovat sallittuja ja suositeltuja. 

Kulku saunoilta altaisiin käy lämmitettyä mattoa pitkin (marraskuu 2017 alkaen). Portaiden suojat estävät veden jäätymistä ja suojaavat käsiä. Avantouinnista innostuneille Allas järjestää talviuintikursseja.

Talviuimarin varusteet:
*Pipo tai päähine (uimahattu, vuorellinen uimahattu tai oma pipo)
*Pyyhe (oma tai vuokrattavissa Altaalta)
*Halutessaan kylpytakki (oma tai vuokrattavissa Altaalta)
*Kengät, joilla siirtyä saunoilta Altaalle (avantouintikengät, sukat tai kumipohjaiset kengät)


Talviuinnin terveyshyötyihin ja turvallisuusvinkkeihin voit tutustua tämän kuvan avulla! (Marjoannika Nyman/Katoni.fi)
 

ALTAAT

Altaalla on kolme uima-allasta, joista talvikaudella (alkaen marraskuu 2017) avoinna ovat iso lämminvesiallas ja merivesiallas. Lasten allas on talvikaudella suljettu. Altaat sijaitsevat allastasanteella, meren päällä kelluvassa altaassa. Merivesiallas, iso allas sekä lastenallas palvelevat uimareita, liikkujia, viihtyjiä ja viipyilijöitä.


ISO ALLAS

Iso allas on täytetty lämmitetyllä vesijohtovedellä. Veden lämpötila on noin 27 celsiusastetta ympäri vuoden. Altaassa on kaksi uimarataa, jotka on merkitty ratamerkein. Iso allas sopii niin kuntouimareille kuin vapaa-ajan uiskentelijoille. Isossa altaassa on oma rata myös nopeille uimareille. Uimakurssit ja vesiaiheiset ryhmäliikuntatunnit pidetään isossa altaassa.  

Mitat: 25 x 15 m
Syvyys: 165 cm


MERIVESIALLAS

Merivesialtaassa uit mukavasti Itämeressä! Altaassa oleva vesi pumpataan kauempaa merestä, puhtaammista virtauksista ja suodatetaan sekä käsitellään uv-tekniikalla. Satama-altaan vedessä ei siis suinkaan uida. Merivesialtaan veden lämpötila on sama kuin meressä, eli kesällä merivesiallas tarjoaa lämpimämpää vettä ja talvella autenttista avantouintikokemusta.

Mitat: 25 x 12 m
Syvyys: 180 cm


LASTEN ALLAS - suljettu talvikaudella alkaen marraskuu 2017

Lasten altaassa on ison altaan tapaan lämmitettyä vesijohtovettä. Allas sijaitsee keskellä allastasannetta ja veden lämpötila on noin 27 celsiusastetta. Tämä allas on ensisijaisesti varattu lapsille ja heidän kanssaan uiville aikuisille, mutta hiljaisena aikana sinne saavat aikuisetkin rohkeasti sujahtaa istuskelemaan – kuin paljussa konsanaan.

Mitat: 17 x 11 m
Syvyys: 60 cm


SAUNAT

Altaalla on kolme saunaa, jotka ovat lämpiminä aamusta iltaan: naisten sauna, miesten sauna sekä tilaussauna. Tilaussaunaa käytetään tilauskäytössä sekä yhteissaunana. Siellä järjestetään myös saunatapahtumia sekä tunteja, kuten saunajoogaa. Jos tilaussauna kiinnostaa yritys- tai yksityistilaisuuden osalta, otathan yhteyttä joni.hinkkanen@allasseapool.fi ja kurkkaa täältä, mitä muuta on tarjolla.

Saunat ovat sähkölämmitteisiä ja lämpötila on n. 80 °C. Naisten ja miesten saunoihin lauteille mahtuu 15–20 henkilöä ja tilaussaunan ylälauteille n. 10–14 henkilöä kerrallaan.


HYVÄ TIETÄÄ

* Altaalla uidaan ensisijaisesti aina uima-asuissa. Altaalta voit halutessasi vuokrata uimapuvun ja pyyhkeen.

* Altaalla on erikseen miesten ja naisten pukuhuoneet. Myös sekapukuhuoneet ovat Altaan asiakkaiden käytössä.

* Altaassa saa harrastaa vesijuoksua. Tuo oma vesijuoksuvyö mukanasi tai vuokraa sellainen Altaalta.