Leiri-info

Lasten uinti- ja liikuntaleiri

Sijainti

Leirit järjestetään Allas Sea Poolilla, Katajanokalla. Osoite on Katajanokanlaituri 2 A, 00160 Helsinki.

Päivämäärät

Liikuntaleirit 6-12 -vuotiaille järjestetään koululaisten kahdella ensimmäisellä lomaviikolla kesäkuussa 4.-8.6. ja 11.-15.6.2018 sekä viimeisellä kesälomaviikolla 30.7.-3.8.

Kellonajat

Leiripäivät omissa ryhmissä alkavat klo 9:00 ja päättyvät klo 16:00. Työkiireitä helpottaaksemme lapsen voi tuoda jo klo 8:30 ja hakea klo 16:30 mennessä!

Hinta

Liikuntaleiriviikon hinta on 245 euroa, joka sisältää ohjatun viikon lisäksi kaikki pelivälineet, liikuntatilat, lämpimän lounaan, välipalan sekä tapaturmavakuutuksen.

Tyytyväisyystakuu

Kaikilla leireillä on voimassa tyytyväisyystakuu: "Mikäli ensimmäinen päivä on mistä tahansa syystä pettymys, eikä leirin jatkaminen sen jälkeen enää huvita, palautamme maksetun leirimaksun kokonaan." Takuun käyttäminen edellyttää osallistumista tapahtumaan koko ensimmäisen päivän ajan. Kokonaan ensimmäisestä leiripäivästä poissa oleminen ei oikeuta tyytyväisyystakuun käyttämiseen.

Ohjelma

Leirien ohjelmaan kuuluu sporttisia pelejä ja leikkejä innostavassa ilmapiirissä. Leiriin sisältyy myös päivittäin Jani Sievisen pitämät uimakoulut. Leiriläiset jaetaan ikäryhmittäin 6-8 vuotiaisiin sekä 9-12 vuotiaisiin, jotka viikon aikana liikkuvat kahden kokeneen ja asiantuntevan ohjaajan johdolla.

Periaatteet

Tavoitteemme on edistää lasten liikunnallista kasvatusta sekä kehittää uimataitoa. Haluamme tarjota lapsille iloa, elämyksiä, uusia ystäviä sekä turvallisen ympäristön liikkua ja uida.

Lisätiedot

Kysymyksiin leireistä vastaamme mielellämme osoitteessa tuuli.kuittinen(at)allasseapool.fi.

Turvallisuus

Leiriläisten turvallisuudesta huolehtiminen on koko toimintamme kulmakivi. Kaikki vaaratilanteet pyritään ehkäisemään ennalta huolellisella suunnittelulla ja välttämällä riskitilanteita. Jokaisella ohjaajalla on jatkuvasti mukanaan huoltajien yhteystiedot, ja vanhemmat saavat halutessaan yhteyden lapseensa leirivastaavan kautta, milloin tahansa.

Vauhdikkaan pelin tai leikin tiimellyksessä pieniltä tapaturmilta ei kuitenkaan voida kokonaan välttyä. Mustelmat ja pienet haavat saadaan putsattua ja paikattua leiripaikoilla, mutta vakavammissa tapauksissa kaikki ohjaajamme on koulutettu kutsumaan välittömästi ammattiapua. Tarpeen vaatiessa leiriläinen kuljetetaan ensiavun jälkeen välittömästi lähimmälle terveysasemalle tai sairaalaan jatkohoitoon. Kaikki leiriläisemme on vakuutettu tapaturmien varalta.

Leirin aikana yksikään lapsi ei saa ilman vanhempien lupaa poistua ohjaajien valvomasta ryhmästä. Keräämme ilmoittautumisten yhteydessä tiedon, saako lapsi lähteä yksin kotiin vai tullaanko häntä hakemaan leirin kokoontumispaikalta. Leiriläisten on aina lähtiessään kerrottava siitä omalle ohjaajalleen ennen poistumista. Päivystävä ohjaaja jää aina leiripaikalle kunnes viimeinenkin lapsi on haettu.

Keräämme ilmoittautumisten yhteydessä myös tiedot leiriläisten allergioista, joiden mukaisesti laadimme ruokalistat erikoisruokavaliota noudattaville. Allergioista on tieto myös oman ryhmän ohjaajalla, joka huolehtii siitä, että leiriläinen saa ruokavalionsa mukaisen lounaan.

Valokuvaus

Leirille osallistuvat lapset kuvataan ryhmäkuvissa, jotka myöhemmin julkaistaan internetissä sivuillamme. Lapsista otetaan myös sporttisia tilannekuvia, joita voidaan julkaista kuvituksena internetsivuillamme tai sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter, Instagram). Kuvien yhteydessä tai missään muuallakaan ei mainita lasten nimiä. 

Jos ette halua leiriläisen osallistuvan ryhmäkuvaan tai esiintyvän tilannekuvissa, kertokaa siitä ilmoittautumislomakkeen kohdassa "Muuta huomioitavaa". 

Ryhmäkuvia ei julkaista sosiaalisessa mediassa, ja pelkkään ryhmäkuvaan voi osallistua kirjoittamalla kohtaan "Ei tilannekuvia". Mikäli haluamme käyttää leiriläisestä otettua valokuvaa muussa markkinoinnissamme, otamme henkilökohtaisesti yhteyttä sopiaksemme asiasta.

Tavaroiden säilytys

Leiripaikoilla ei ole erillistä arvoesineiden säilyttämiseen tarkoitettua tilaa. Emme vastaa tapahtuman aikana kadonneista tai hajonneista esineistä, ja pahan mielen välttämiseksi toivomme, että arvokkaammat laitteet jätettäisiin päivän ajaksi kotiin. Pienikokoiset välttämättömät arvoesineet, kuten avaimet, voi tarvittaessa antaa leirivastaavan tai ohjaajien säilytettäväksi omalla etunimellä varustettuna.

Usein kysyttyä

K: Voinko ilmoittautua muulla tavalla kuin varausjärjestelmänne kautta?

V: Ilmoittautuminen on mahdollista myös lähettämällä sähköpostilla osoitteeseen tuuli.kuittinen(at)allasseapool.fi kaikki seuraavat tiedot:
- huoltajan nimi, GSM ja osoite
- leiripaikka ja -viikko, jolle halutaan ilmoittautua
- osallistujan nimi ja syntymäaika
- allergiat ja muut huomioitavat asiat
- tieto, saako osallistuja lähteä tapahtuman jälkeen yksin kotiin vai noudetaanko hänet.
Syötämme lähettämänne tiedot puolestanne järjestelmään kahden työpäivän kuluessa, ja leiri tulee maksaa paikan päällä viimeistään viikkoa ennen leirin alkua.


K: Onko leirillä vielä tilaa? Toivomani viikko on täynnä, voinko ilmoittautua jonoon?

V: Varausjärjestelmämme on reaaliaikainen, eli jos vapaita paikkoja näkyy, niin mukaan mahtuu varmasti. Täydelle leirille voi ilmoittautua jonoon. Tiedotamme jonossa oleville sähköpostilla, jos heille vapautuu paikkoja leiriltä.


K: Tarvitseeko leireillä omia mailoja/varusteita?

V: Omia urheiluvälineitä ei tarvitse. Jos lapsi haluaa ottaa omia pelivälineitään mukaan, ne on merkittävä selvästi nimellä sekaannusten välttämiseksi. Ainoat pakolliset varusteet ovat ulkoliikuntaan sopivat kengät, sisäpelikengät, uimapuku tai uimahousut, uimalasit, pyyhe, täysi juomapullo ja säähän sopivat varusteet.


K: Jatkuuko toiminta sadepäivänä?

V: Tottahan toki. Leirit ovat mitoitettu siten, että vaikka vettä tulisi koko päivän, toiminta jatkuu sisätiloissa. Sadepäiviä varten on jokaisessa leiripaikassa oma ennalta suunniteltu ohjelma. Huomioithan lapsen pukeutumisen myös sadepäivinä.


K: Lapsella ei ole aikaisempaa uintitaustaa, onko se ongelma?

V: Ei missään nimessä. Leiriemme ideana ei ole opettaa uinnin tarkkaa tekniikkaa vaan totuttaa lapsi veteen ja tarjota lapselle mahdollisimman monipuolinen uintikokemus tutustuen samalla eri uintilajien tekniikoiden alkeisiin.


K: Miten kuusivuotiaat ja kaksitoistavuotiaat pärjäävät keskenään samalla leirillä?

V: Leirin alkaessa jaamme leiriläiset ikäryhmiin. Jokaisessa ryhmässä on kaksi ohjaajaa ja noin 20 lasta. Ikäjakauma ei siis ole ongelma.


K: Onko viisivuotias liian nuori?

V: Myös reippaat ja omatoimiset viisivuotiaat otamme mielellämme leirille, varsinkin jos kuuden vuoden rajapyykki on jo lähellä.


K: Mitä tarkoittaa "lapsen voi tuoda jo 8:30 alkaen"?

V: Olemme vanhempien toivomuksesta järjestäneet mahdollisuuden tuoda lapsen jo 8:30 leiripaikalle ohjaajan seuraan, jotta vanhemmat ehtivät paremmin töihin. Päivää on venytetty myös hieman toisesta päästä, sillä lapsen voi hakea 16:30 mennessä. Varsinainen leiriohjelma on 9:00-16:00 välisenä aikana.


K: Minkälainen on leirien päiväohjelma?

V: Leirin ohjelma rakennetaan jokaiselle ikäryhmälle sopivaksi erikseen, ja varsinkin nuorempien lasten kanssa lajeihin tutustuminen tapahtuu enemmän liikunnallisen leikin kuin tekniikan tarkan opettelun kautta. Joka päivä ohjelmassa on leikkejä, pelejä, liikuntalajeja sekä iltapäivisin hyppäämme altaaseen.


K: Miten ruokailu on järjestetty leireillä?

V: Noin kello 11:30-12:30 tarjoillaan lapsille joka päivä erilainen lounas. Lounaaseen kuuluu lämmin ruoka, erilaisia vihanneksia sekä mehua. Noin kello 15:00 on välipalatauko, jolloin voi syödä joko omia eväitä tai Altaan tarjoamaa pikkupurtavaa. Välipala on suunniteltu syötäväksi heti uinnin jälkeen, jolloin energiatasot säilyvät loppupäivän.


K: Mitkä ovat leirinne peruutusehdot?

V: Ilmoittautumisen voi peruuttaa varausjärjestelmässämme, kun leiriviikon alkuun on aikaa yli kolme viikkoa. Ajoissa peruutetuista varauksista palautamme maksetun leirimaksun kokonaan. Lue lisää